Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Spadla klec

JESENICKO - Dívku kriminalisté přistihli přímo při výrobě pervitinu. 

Po dlouhodobém operativním rozpracování případu zadrželi jeseničtí kriminalisté v průběhu tohoto týdne čtyři osoby podezřelé z nelegální výroby pervitinu a tři z nich následně z této trestné činnosti obvinili.

Třiadvacetiletou dívku z Jesenicka kriminalisté přistihli v obývacím pokoji rodinného domu přímo při nelegální výrově pervitinu a při domovní prohlídce následně zajistili celou řadu surovin, předmětů a chemikálií užívaných k nelegální výrobě drog, ale také již vyrobenou látku. Dalším prověřováním zjistili, že se měla dívka této nelegální výroby od května letošního roku do doby svého zadržení dopustit ve více případech a vyrobit nejméně 18 g pervitinu. Takto získaný pervitin měla následně užít nejen pro vlastní potřebu, ale vedle svého přítele ji poskytnout zdarma, případně za úplatu také dalším, nejméně pěti osobám. Dívka si již vyslechla obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody.

Ze spáchání stejného trestného činu, a to ve formě pomoci, obvinili kriminalisté také dva muže ve věku 31 a 39 let, kteří měli obviněné dívce koncem měsíce srpna pomoci se sháněním chemikálií potřebných k výrobě drogy. Jejich ochotu pomoci pak měla dívka kompenzovat taktéž poskytnutím blíže nezjištěného množství pervitinu. Také této dvojici obviněných hrozí v případě prokázání viny a odsouzení, mimo jiné až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
23.8.2019

vytisknout  e-mailem