Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KLADENSKO – Recidivista putuje za mříže. 

Od srpna do prosince roku 2020 byl na území města Kladna zaznamenán zvýšený výskyt vloupání do zaparkovaných aut. Důkladným šetřením ze strany služby kriminální policie Kladno byl zjištěn pachatel, který tuto trestnou činnost páchal.

Pětačtyřicetiletého výtečníka neodradilo ani to, že byl v předešlých letech odsouzen pro majetkovou trestnou činnost a byl navíc na území republiky vyhlášen nouzový stav.

Vyhodnocením kamerových záznamů, vyhodnocením stop zajištěných na místě činu a důkladnou mravenčí prací ze strany kriminální policie byl ustanoven pachatel, který v období od měsíce srpna až prosince spáchal na území města Kladna 14 trestných činů, a to trestný čin krádež vloupání, maření úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Dále bylo zjištěno, že tuto trestnou činnost nepáchal pouze na území města Kladna, ale i i území hlavního  města Prahy či v Rakovníku.

Obviněný muž se v měsíci září 2020 vloupal do bytové jednotky v Kladně Rozdělově. V měsíci září 2020 odcizil osobní automobil Škoda Octavia, dále v tomto měsíci provedl i vloupání do osobních automobilů v městské části Kročehlavy a dalších částech Kladna. V říjnu 2020 tato osoba také nelenila a ukradla dva osobní automobily v Kladně Kročehlavech a několikrát se muž také vloupal do osobních vozidel. Měsíc listopad 2020 byl pravděpodobně ve znamení „dovolené“ a v prosinci 2020 se vrátil muž do „práce“ a během hospitalizace v Oblastní nemocnici Kladno okradl své spolunocležníky a nádavkem k tomu přidal pár vloupání do aut.

Klec spadla, když byl včerejší noci zadržen při krádeži v Rakovníku, kde se vloupal do osobního automobilu.

Objasňování těchto trestných činů bylo časově náročné vzhledem k vyhlášenému nouzovému stavu kvůli pandemii Covid na území republiky. Dále se čekalo na vyhodnocení zajištěných stop na místech trestných činů a vyhodnocení kamerových záznamů z míst činů a městského kamerového systému města Kladna.

Dopadení osoby bylo o to složité, protože osoba byla neustále na pohybu a svoji trestnou činnost páchala nejen na území Středočeského kraje, ale i na území Prahy a Ústeckého kraje. Nikde se nezdržela delší dobu a neměla žádné trvalé ubytování.

Obviněný muž jen na území Středočeského kraje způsobil svým jednáním škodu převyšující 200.000,-  Kč. Policii se podařilo vypátrat dva osobní automobily ze tří odcizených a úspěšně je navrátit majitelům.

V současné době bude dán policejním orgánem podnět na vazbu Okresnímu státnímu zastupitelství v Kladně.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. ledna 2021

vytisknout  e-mailem