Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spadla klec

LITOMĚŘICKO – Podruhé to nevyšlo; Munice to nebyla; Neplatila výživné na své děti. 

Litoměřičtí kriminalisté sdělili obvinění 40letému muži ze Štětí pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obviněný měl vniknout na pozemek rodinného domu a za použití násilí do samotné budovy, kde měl odcizit různé nářadí v hodnotě 15 tisíc korun. Při odchodu byl i se svým lupem zadržen hlídkou policistů. Svou kořist musel odevzdat a odebrat se s policisty na služebnu. Z následného šetření vyplynulo, že zde nebyl poprvé. Stejný dům poblíž obce Štětí měl navštívit také na sklonku uplynulého roku, kdy měl využít nedostatečně zajištěného okna a odnést si z domu různé elektrické nářadí, ošacení, květiny a další věci za téměř 30 tisíc korun. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až tříletý trest odnětí svobody.

Munice to nebyla

Oznámení o nálezu munice přijali policisté tento týden na lince 158 z Roudnicka. Oznamovatel údajnou munici objevil v přírodním terénu. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří předmět připomínající vojenskou střelu zajistili a převzali k dalšímu opatření. Kdy následně bylo zjištěno, že se o munici nejedná.

I přes to, že v tomto případě se o munici nejednalo, policisté připomínají důležitá doporučení jak se zachovat v případě potencionálně nebezpečných předmětů.

Platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Neplatila výživné na své děti

Litoměřičtí policisté obvinili 41letou ženu, která od roku 2013 neplatí výživné na své tři nezletilé děti i přesto, že jí tato povinnost vyplývá ze zákona a byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Litoměřicích. Na výživném dluží za uvedené období bezmála 260 tisíc korun. Žena je obviněna z trestného činu zanedbání povinné výživy, kdy jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje
31. 1. 2022

vytisknout  e-mailem