Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Soutěž prvosledových hlídek vyhráli policisté z Liberce

KRAJ - Prvosledové hlídky ze všech krajských ředitelství soutěžily v Koutech nad Desnou. Vítězství vybojovali policisté z Oddělení hlídkové služby v Liberci. 

V rámci 25. ročníku soutěže Rallye Rejvíz se ve dnech 25. – 29. května uskutečnil také již 6. ročník soutěže prvosledových hlídek s mezinárodní účastí. Za každé ze čtrnácti krajských ředitelství Policie ČR se zúčastnily celkem dvě prvosledové hlídky a dorazily také soutěžit dvě hlídky ze Slovenska a jedna z Polska, které v průběhu dne řešily několik různých modelových situací, například s ozbrojeným a nebezpečným pachatelem či noční pátrání po ztraceném dítěti. Do většiny modelových situací byla zakomponována i zdravotnická záchranná služba, která v rámci jednotlivých situací pomáhala a ošetřovala zraněné:

  • Česílko – Policisté přijíždí na místo, kde se v blízkosti ostrůvku uprostřed rybníka nachází na raftu 1 osoba, která nereaguje a dvě malé děti, které pláčou a prosí o pomoc. 
  • Batman – Hlídka přijíždí na místo, kdy muži, který volal na tísňovou linku je špatně a má bolest na prsou. Po vstupu do úzké chodby vidí hlídka muže a ozývá se výstřel. Velitel hlídky policie je mrtev a syn nemocného muže zavírá dveře, zamyká se v místnosti s oknem a dále nekomunikuje.
  • Unicorn - Hlídka se vrací z výjezdu a je svědkem vážné dopravní nehody 2 vozidel. Na místě je zraněno několik osob.
  • Jordán - Zásah v domku, kdy na zemi v koupelně leží starší osoba, která nereaguje. V domku se nachází karma.
  • Dětský den – Jízda zručnosti.
  • Frankie - V objektu školy se nachází aktivní střelec, který však již neútočí, na přístupových cestách je ovšem několik zraněných,  a ti potřebují akutní péči.
  • Barborka - Po asistenci u domácího porodu, porodní asistentka (Dula) utekla z bytu, když viděla, že se jedná o komplikovaný porod. Rodička je zhroucena a  policejní hlídku odchytí sousedka, která žádá hlídku o pomoc.
  • Akvabelo – Policisté při příjezdu na místo události zjistí, že muž nedýchá a je potřeba mu poskytnout resuscitaci do příjezdu ZZS, která má dojezd až za cca 15 min.
  • Opičák – Hlídka/ hlídky mají informace o dlouhodobých neshodách mezi partnery, kteří mají v bytě malého kojence. Po opětovném napadení žena utíká z bytu na ulici, avšak dítě nechala v bytě. Muž se domáhá návratu své družky a vyhrožuje usmrcením dítěte podřezáním, nebo vyhozením z okna.
  • Indiana Jones – Policisté pátrají v nepřístupném terénu v oblasti kolem Koutů nad Desnou po ztraceném muži.


Za každý provedený zásah byli policisté ohodnoceni specialisty a instruktory Policie ČR.

Na prvním místě  se umístila a nejlépe všechny modelové situace zvládla prvosledová hlídka z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, a to konkrétně z Oddělení hlídkové služby v Liberci ve složení pprap. Stanislav Kolomazník, nstržm. Martin Bartoš a nstržm. Vojtěch Plašek.

Na druhém místě skončila prvosledová hlídka z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a na  třetím místě se umístila prvosledová hlídka z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. 

První náměstek policejního prezidenta genmjr. Tomáš Lerch a ředitel Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR plk. Petr Sehnoutka v průběhu závodu podpořili svou přímou účastí všechny soutěžící a popřáli jim mnoho úspěchů.

Díky tomuto rozsáhlému cvičení si policisté měli možnost vyzkoušet situace, do kterých se mohou během své každodenní služby kdykoliv dostat a především získat nové zkušenosti a poznatky pro jejich další práci. Ocenění ovšem patří všem účastníkům Rallye Rejvíz 2022, kteří s maximálním nasazením a profesionalitou zvládli náročné situace a úkoly.


30. 5. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

OHS LIBEREC (1)

OHS LIBEREC (1) 

Detailní náhled

OHS LIBEREC (2)

OHS LIBEREC (2) 

Detailní náhled

Prvosledové hlídky (1)

Prvosledové hlídky (1) 

Detailní náhled

Prvosledové hlídky (2)

Prvosledové hlídky (2) 

Detailní náhled

Prvosledové hlídky (3)

Prvosledové hlídky (3) 

Detailní náhled

Prvosledové hlídky (4)

Prvosledové hlídky (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem