Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž prvosledových hlídek

Prvosledové hlídky ze všech krajských ředitelství soutěžily v Koutech nad Desnou. 

Na konci září se v rámci 24. ročníku soutěže Rallye Rejvíz uskutečnil také již 5. ročník soutěže prvosledových hlídek. Za každé ze čtrnácti krajských ředitelství Policie ČR se zúčastnily celkem dvě prvosledové hlídky, které v průběhu dne řešily několik různých modelových situací, například s ozbrojeným a nebezpečným pachatelem. Do všech modelových situací byla zakomponována i zdravotnická záchranná služba, která v rámci jednotlivých situací pomáhala a ošetřovala zraněné.

Za každý provedený zásah byli policisté ohodnoceni specialisty a instruktory Policie ČR.

Na prvních dvou místech se umístily a nejlépe všechny modelové situace zvládly prvosledové hlídky z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Na třetím místě se umístila prvosledová hlídka z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

První náměstek policejního prezidenta genmjr. Martin Vondrášek a ředitel Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR plk. Petr Sehnoutka v průběhu závodu podpořil všechny soutěžící a popřáli jim mnoho úspěchů v další práci.

Díky tomuto rozsáhlému cvičení si policisté měli možnost vyzkoušet situace, do kterých se mohou během své každodenní služby kdykoliv dostat a také především získat nové zkušenosti a poznatky pro jejich další práci.

kpt. Hana Rubášová 
tisková mluvčí PP ČR

vytisknout  e-mailem