Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Soutěž připravili policisté, zdravotníci i hasiči.

J.Hradec - Mladí zdravotníci i mladí hasiči soutěžili ze všech sil...  

Ve středu 16.  května  2012 proběhl již 38. ročník okresní soutěže mladých zdravotníků Českého červeného kříže a Mladých záchranářů Hasičského záchranného sboru J.Hradec. Žáci z jindřichohradeckého regionu soutěžili v pěti  disciplínách. A to v poskytnutí první pomoci při různých typech poranění jako například tepenném či žilním. Transportovali raněného na nosítkách , rovněž ošetřovali zlomeniny různého charakteru. Dále soutěžili v dopravním testu, znalostech  o návykových látkách a jejich škodlivosti na lidský organismus a v neposlední řadě pak procvičili znalosti z hasičské problematiky jako odbornou přípravu mladého hasiče nebo stříkání z proudnice na terč.  
 
 Na preventivně - výchovné akci se podílí 38 rokem Policie ČR, nyní  Územní odbor J.Hradec, Dopravní inspektorát, HZS a  SDH J.Hradec a hlavně  Oblastní spolek ČČK.
 
Celkem 12 pětičlenných družstev soutěžilo v 5  disciplinách. Děti na těchto stanovištích měly za úkol vyplnit dopravní test  a správně zodpovědět otázky týkající se jízdy křižovatkou. Na obrázku znázorňující křižovatku značenou dopravními značkami museli soutěžící určit pořadí projíždějících vozidel. Na každém stanovišti mohlo každé družstvo získat maximálně  20 bodů.
 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
16. května 2012
 
 

vytisknout  e-mailem