Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Soutěž mladých cyklistů

KLATOVSKO - Ve čtvrtek se uskutečnilo okresní kolo dopravní soutěže cyklistů. 

     V Klatovech se ve čtvrtek 11. května letošního roku uskutečnila soutěž mladých cyklistů z Klatovska, která probíhala na Erbenovo náměstí a byla určena pro začínající cyklisty starší 10 let . Akci organizovali zástupci Ministerstva dopravy ČR s Besipem pro Plzeňský kraj,  Policie ČR územní odbor Klatovy, Městský úřad v Klatovech a Český červený kříž pobočka Klatovy.

      Cílem této soutěže je přispívat ke zvýšení dopravně výchovného působení na děti i k bezpečnému chování dětí v silničním provozu a ke snižování dopravní nehodovosti. Mladí cyklisté si prohlubují znalosti pravidel silničního provozu i správný pohyb na jízdním kole včetně techniky jízdy.

    

Do soutěže se přihlásilo celkem 15 soutěžních družstev z deseti základních škol na Klatovsku. V každé soutěžní skupině byli čtyři žáci. 

Samotná soutěž byla rozdělena do dvou kategorií, kdy v první byli zařazeni žáci ve věku od 10 do 12 let a ve druhé od 13 do 16 let.

Výsledky soutěže:

1 kategorie: ZŠ Janovice nad Úhlavou, ZŠ Žichovice, ZŠ Měčín

2. kategorie: ZŠ Janovice nad Úhlavou, ZŠ Národních mučedníků Klatovy, ZŠ Kolinec

Mladí cyklisté si vyzkoušeli teoretické znalosti pravidel silničního provozu v testech,  jízdu podle pravidel silničního provozu na vyznačené komunikaci s různými křižovatkami, praktické zvládnutí techniky jízdy na kole tzv. jízdu zručnosti a základy poskytování první pomoci. 

V rámci discipliny jízdy na kole byli žáci pod dohledem policistů z dopravního inspektorátu a strážníků městské policie. Vítězné družstvo postupuje do krajského kola soutěže a bude probíhat i celostátní finále.

nprap. Ladmanová Dana

12. května 2017

vytisknout  e-mailem