Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Soutěž dopravních policistů Krajského ředitelství policie Středočeského kraje

KOLÍNSKO-Celkem devatenáct soutěžících se v Kolíně utkalo o titul nejlepšího regulovčíka. 

Soutěž probíhala od ranních hodin, kdy dopravní policisté museli prokázat své odborné znalosti i praktické dovednosti a to  v písemném testu (pravidla silničního provozu a právní předpisy), jízdě zručnosti a následně v řízení dopravy.

Celý dopolední program a závěrečné vyhodnocení probíhalo v prostorách kolínského výrobce automobilů TPCA, která pro účely soutěže  poskytla své zázemí včetně  testovacího  polygonu, na kterém proběhla soutěž v jízdě zručnosti. Při této si policisté vyzkoušeli nové vozy Toyota Corolla Touring Sports hybrid, poháněné hybridním pohonem s autonomním dobíjením o objemu 2,0 litru s výkonem 180 koní. Vozy s hybridním pohonem dokážou podle nezávislých testů jezdit po městě více než polovinu času pouze na elektřinu, tedy bez hluku a emisí. Jízdní dynamiku a bezpečnost zajišťuje nová podvozková architektura TNGA. 

V odpolední části, zhruba v pěti minutových intervalech, policisté prokazovali umění řídit provoz  na křižovatce ulic Jaselská, Žižkova a Legerova. Nutno zmínit, že dopravní policisté řidičům řádně zamotali hlavy.

O jednotlivých výkonech teoretické a praktické části soutěže rozhodovala odborná komise. Na prvním místě se umístil prap. Jakub Plášil (Dálniční oddělení Poříčany), na druhém místě prap. Martin Lehký ( DI Mělník) a na třetím místě prap. Václav Horák ( DI Mladá Boleslav). Policisté, kteří se umístili na prvním a druhém místě, se kvalifikovali do celorepublikové soutěže regulovčíků.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
17. května 2019

Odkazy do noveho okna

regulovčík1

regulovčík1 

Detailní náhled

regulovčík1

regulovčík1 

Detailní náhled

regulovčík1

regulovčík1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem