Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž dopravních policistů

V Pardubicích se soutěžilo o titul nejlepšího dopravního policisty. 

Ve čtvrtek 20. října 2011 se uskutečnilo již IV. klání dopravních policistů. Celkem dvacet osm soutěžících z celé České republiky zahájilo den testem teoretických znalostí. Po absolvování teoretické části se účastníci rozdělili na dvě skupiny. První skupina předvedla porotcům své dovednosti v řízení provozu na křižovatce ulic Sukova třída a Hradecká. Druhá skupina zase ukázala jak precizně provádět silniční kontrolu vozidel. Následně se obě skupiny vyměnily. Na celou soutěž dohlíželo celkem 6 komisařů.
 
„Zlatá regulka“ má na jeden rok nového majitele. Vítězem se stal pprap. Pavel Martinek, který kromě poháru získal pro Krajské ředitelství policie (KŘP) Pardubického kraje putovní cenu, na které bude vedle výherců předchozích ročníků vyryto jeho jméno. Na druhém místě se umístil prap. Lukáš Kadlec z plzeňského dopravního inspektorátu a třetí pozici obsadil pprap. Tomáš Fasura z brněnského městského dopravního inspektorátu. Všem vítězům cenu předal a pogratuloval ředitel služby dopravní policie plk. Leoš Tržil společně se zástupci policie Pardubického kraje i Vyšší policejní školy v Pardubicích.    
 
V kategorii krajů se KŘP Pardubického kraje vyšplhalo na příčku zlatou. Hned v závěsu za ním pak KŘP Plzeňského kraje a bronzový stupínek obsadilo KŘP hlavního města Prahy.
 
Na organizaci letošního ročníku participovala kromě ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR také Vyšší policejní škola ministerstva vnitra v Pardubicích.
 
Zde se můžete podívat na výsledkovou listinu.
 
Fotografie z celého soutěžního dne naleznete zde. Fotogalerie vznikla za přispění občanského sdružení Veterán Policie ČR (Pardubický kraj).
 
 
 
nstržm. Ing. Lucie Paclíková, DiS.
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
21. 10. 2011 

vytisknout  e-mailem