Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sousedům vyhrožoval zabitím

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Skončil ve vazbě. 

Minulý týden sdělili uherskohradišťští policisté podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování dvacetiletému muži z Uherského Hradiště.

Mladík koncem prosince až počátkem ledna postupně vhodil sousedce do schránky tři dopisy s výhrůžkami, že ji zabije, zmrzačí, shodí se schodů nebo propíchne nožem, a to z důvodu, že jej jako domovnice napsala na úklid a vyvezení popelnic. Kromě toho minulý týden kopal do dveří dalších sousedů, v ruce přitom držel nůž a vykřikoval, že je rozpáře. Pak se s nadávkami vrátil zpět do svého bytu.

Sousedé ihned zavolali na policii a vše oznámili. Přivolaná hlídka následně zazvonila na dveře bytu agresora. Ten zpočátku neotevíral, ale po několika výzvách od zasahujících policistů nakonec otevřel. V ruce držel nůž s dlouhou čepelí. Policisté ho proto pod hrozbou namířenou střelnou zbraní vyzvali, aby nůž pustil na zem. Mladík uposlechl a hlídka jej okamžitě zadržela.

Po provedení všech úkonů trestního řízení jsme předložili žádost o podání návrhu na vzetí podezřelého do vazby na okresní státní zastupitelství. Soudce na něj následně uvalil vazbu. Podezřelému nyní za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení.

11. ledna 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

nůžnůž

vytisknout  e-mailem