Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sousedka vyrušila zloděje

BLANENSKO: Z vozidla stihl odnést nářadí. 

Nepříjemné problémy řešil dnes krátce po půlnoci majitel osobního vozidla Volkswagen Caddy v Ostrově u Macochy. V noci ho probudila sousedka s tím, že mu někdo poškodil zadní sklo vozidla. Během venčení svého psa uslyšela z parkoviště u místní prodejny potravin řinčení skla. Poté uviděla osobu, která se pohybovala u zaparkovaných aut. Na dotaz, co tam dělá, jí odsekl mužský hlas vulgárními slovy. Poté muž nastoupil do auta pravděpodobně tov. zn. Citroën, které stálo u vozovky, a odjel směrem na Blansko. Majitel poškozeného vozidla následně zjistil, že pachatel mu ze zavazadlového prostoru odcizil pracovní nářadí. Konkrétně se jednalo o příklepovou vrtačku a sbíjecí kladivo, zn. Makita. Celková škoda odcizením a poškozením je odhadována předběžně částkou 10 000 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu krádež.

V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky, pokud si někdo v inkriminovanou dobu povšiml podezřelého vozidla nebo osob v  dané obci, aby nás kontaktovali na telefonním čísle 974 631 396, popř. na lince tísňového volání 158. Děkujeme.

Opět upozorňujeme řidiče, že se nevyplácí nechávat ve vozidlech cenné a osobní věci. Ty se pak stávají pro zloděje velkým lákadlem a poté i poměrně snadnou kořistí. Buďte tedy na své věci opatrní a pamatujte, že automobil není trezor.

por. Lenka Koryťáková, 5. června 2020

Odkazy do noveho okna

1 poškozené vozidlo I

1 poškozené vozidlo I 

Detailní náhled

2 Poškozené vozidlo II

2 Poškozené vozidlo II 

Detailní náhled

3 Poškozené vozidlo III

3 Poškozené vozidlo III 

Detailní náhled

4 Poškozené vozidlo

4 Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem