Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sousedka si všimla, že u sousedů je zloděj

JABLONEC N.N. - Rychlé předání informací přineslo dopadení pachatele. 

V ,,policejní síti“ uvízl v polovině uplynulého týdne 38letý muž z Nové Vsi n.N. Muž spáchal od začátku měsíce června na Jablonecku prokazatelně sedm trestných činů. Má na svém kontě vloupání do garáže v obci Pěnčín Krásná, kde odcizil benzín, sekačku, pilu, obrazy, nádobí a další věci. Dále se vloupal do bytu panelového domu v Havlíčkově ulici v Jablonci n.N., kde odcizil monitor od počítače, oblečení, mobily a další věci. Stejně tak vnikl na zahradu domu v Střelecké ulici v Jablonci n.N., kde z garáže odcizil čtyři kompletní kola na vozidlo značky Škoda a kovový sud s naftou, hydraulický paletový vozík a Haki lešení. Společně s dalším kamarádem vnikl do garáže u domu ve Velkých Hamrech a odcizil tam travní sekačku, pilu a kompresor. V Jablonci n.N. na Mírovém náměstí se vloupal do prostor zastavárny, kde odcizil hodinky, počítač, stavební nářadí, elektroniku a další cenné věci.

Osudným se mu stalo vniknutí do garáže u rekreační chaty v Nové Vsi n.N. Muž využil nepozornosti majitelů, kteří sekali trávu, vnikl garáží do jejich chaty a odnesl si mobily, peníze, fotoaparát, doklady a klíče od vozidla, které stálo u domu. Ve chvíli, kdy chtěl s odcizeným vozidlem odjet, vyrušila ho sousedka okradených lidí. Muž vozidlo opustil a prchal pryč. Pohotová žena nejenže sousedům ochránila majetek, ale její rychlé předání poznatku policistům vedlo k zadržení zloděje.

Muž byl obviněn z přečinů krádeží, neoprávněného užívání cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Jablonci n.N. probíhá další jeho vyšetřování již vazebně.

Kriminalisté na případu dále pracují, kdy je velmi pravděpodobné, že se v průběhu dalšího šetření podaří dokázat muži spáchání dalších skutků.

por.Mgr.Ludmila Knopová
20. srpna 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem