Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sousedka byla jako ostříž

NÁCHODSKO - Zavoláním na 158 pomohla chytit bytaře 

zabezpečení bytu.jpgZabezpečení bytu/Ilustrační foto PČR
Udržovat dobré sousedské vztahy se vždy vyplácí, a pokud ve vedlejším bytě ještě bydlí taková akční paní, jako v panelovém domě Jaroměři, mají zloději smůlu a sousedé velké štěstí.
 
V pondělí 10. 10. 2011 v odpoledních hodinách zaslechla obyvatelka paneláku divný šramot od dveří sousedů. Bez otevření vyhlédla přes kukátko ven. Opatrný pohled na chodbu zachytil muže v bundě, polohlasem cosi říkal někomu dalšímu. Soused to ale rozhodně nebyl. Žena na nic nečekala a vytočila linku 158, policistům udala adresu a popsala situaci.
 
Díky její pohotové reakci tak zloděj stačil sejít jen do přízemí domu, kde se srazil s policejní hlídkou. Následný pokus o útěk už byl marný. Policisté jej sebrali i s batohem plným věcí z vykradeného bytu a odvezli s sebou na oddělení. Z podezřelého se vyklubal 29letý cizinec, neumící téměř slovo česky nebo to alespoň předstírající. Měl však smůlu, okradená majitelka bytu si v jeho zavazadle, které nesl přes rameno, poznala všechny své věci, od dětských korálků, přes hodnotné šperky až po rodinné fotografie., které sebral i s alby. Celkovou hodnotu odcizených a poškozených věcí majitelé vyčíslili na 45.000 korun. 
 
To vše, kromě toho co zloděj poškodil či zničil jako například zámkovou vložku, jim pohotový telefonát sousedky a rychlý zásah policejní hlídky, která byla na místě v několika minutách, zachránil od nenávratného zmizení. Zadržený muž samozřejmě zůstal v péči policie a v cele čeká na tlumočníka. Za přečin krádeže vloupáním mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
por. Bc. Eva Prachařová
11. 10. 2011 v 11.30 hodin
 

vytisknout  e-mailem