Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sourozenci kradli spolu

CHOMUTOVSKO - Jeden z nich je ve vazbě. 

Z trestného činu krádeže obvinil vyšetřovatel tři muže z Chomutovska ve věku 25, 29 a 53 let. Mladší z mužů jsou sourozenci, kteří se podle obvinění spolu se starším mužem v dubnu měli vydat do jirkovského supermarketu Tesco, aby tam kradli.

Společnými silami pak měli kolem půl desáté večer na prodejně uložit do připravené tašky celkem 10 láhví značkového alkoholu a poté bez zaplacení z obchodu odejít. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku přesahující 5 tisíc korun.

Jirkovští policisté šetřením zjistili, že krádeže se měli dopustit společně právě zmínění tři muži. Vyšetřovatel tedy zahájil jejich trestní stíhání pro trestný čin krádeže. Dva z nich (ve věku 29 a 53 let) byli přitom za obdobné jednání v nedávné době odsouzeni.

Devětadvacetiletý muž bude na výsledek vyšetřování čekat ve vazební věznici. Kromě zmíněného jednání se totiž v průběhu dubna měl dopustit společně se svým mladším bratrem ještě další krádeže alkoholu, tentokrát v prodejně na chomutovském sídlišti. S ohledem na jeho trestní minulost ho tak z podnětu vyšetřovatele soud umístil do vazby.

Protože se všichni obvinění protiprávního jednání měli dopustit v době trvání nouzového stavu, který byl na našem území vládou vyhlášen z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru, hrozí jim v případě odsouzení velmi vysoké tresty. Za mříže by je soud mohl poslat v krajním případě až na osm let.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 30. června 2020

vytisknout  e-mailem