Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Souhrn kontrol vládních opatření

PLZEŇKÝ KRAJ - Kontroly související s mobilitou osob již na hranicích okresů nejsou. Od dnešní půlnoci skončil v České republice nouzový stav a přestala platit některá vládní nařízení, která byla v souvislosti s epidemickou situací v naší zemi přijata. 

Od prvního března do dnešní půlnoci jsme prováděli na celém území Plzeňského kraje kontroly dodržování vládních opatření, do kterých bylo zapojeno každý den okolo 220 policistů, přes 80 vojáků a více než dvě desítky příslušníků Celní správy ČR. Za uplynulých 6 týdnů tyto hlídky společně provedly 161 231 kontrol, v jejich souvislosti zjistily 4 045 případů porušení vládních nařízení a v 1 141 případech odepřely řidičům vjezd. S přihlédnutím ke konkrétním okolnostem vyřešili policisté většinu těchto přestupků s lidmi na místě domluvou, jen v ojedinělých případech uložili za jejich nedodržování příkazem na místě pokuty či přestupky oznámili na příslušné správní orgány k dalšímu projednání. V rámci prováděných kontrol se policisté rovněž zaměřili na jiná protiprávní jednání, jako byly např. přestupky v dopravě, a rovněž na vyhledávání trestné činnosti.

Z výše uvedených dat vyplývá, že nerespektování mimořádných nebo krizových opatření zjistili policisté v Plzeňském kraji pouze u 2,5 % ze všech kontrolovaných osob. Chtěli bychom tedy v této souvislosti poděkovat veřejnosti za to, že většina kontrolovaných lidí dodržovala nařízená vládní opatření a nesnažila se je zbytečně obejít. Hlídky se v našem kraji setkávaly převážně s pochopením a nepříjemnosti či nevhodné chování od občanů byly jen ojedinělými záležitostmi, které byly následně bezkonfliktně vyřešeny.  Chtěli bychom poděkovat i těm z vás, kteří jste nám vyjadřovali svoji podporu a vlídným slovem zpříjemnili kolegům jejich službu. Poděkování patří i těm, kteří přijeli s teplým čajem, kávou nebo drobným pohoštěním za kolegy na pevná stanoviště a udělali jím tím radost. Podpory vás všech si velice vážíme.

Závěrem je nutné vyjádřit poděkování i všem složkám, které se s námi na kontrolách vládních opatření podílely, a jejichž personální posila nám velmi pomohla. Všem příslušníkům Armády ČR a příslušníkům celní správy, kteří spolu s námi prováděli kontroly, děkujeme za jejich spolupráci a aktivní nasazení. Několik společně strávených týdnů se jistě podepíše do roviny našich formálních i neformálních vztahů.

Všem přejeme do dalších dní hlavně pevné zdraví.

mjr. Mgr. Pavla Burešová
12. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

kontrola-1

kontrola-1 

Detailní náhled

kontrola_2

kontrola_2 

Detailní náhled

kontrola_3

kontrola_3 

Detailní náhled

kontrola_4

kontrola_4 

Detailní náhled

kontrola_5

kontrola_5 

Detailní náhled

kontrola_6

kontrola_6 

Detailní náhled

kontrola_7

kontrola_7 

Detailní náhled

kontrola_8

kontrola_8 

Detailní náhled

kontrola_9

kontrola_9 

Detailní náhled

kontrola_10

kontrola_10 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem