Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Souhr událostí

Co se stalo na Příbramsku od pátku a přes víkend. 

        V pátek patnáctého byla v katastru obce Křepenice u účelové komunikace nalezena nevybuchlá munice. Jednalo se o komunikaci vedoucí na osadu Zvírotice v lesním porostu. Nalezeny byly dvě německé 7,5 cm protipancéřové střely. Na místo byli přivoláni pyrotechnici, které si střely odvezli ke zneškodnění.

 
        Z desátého do šestnáctého února se vloupal neznámý lapka do prostor veřejných WC na Příbrami I u zahradnictví. Zloděj po vniknutí dovnitř odcizil z dámského WC přímotop a ohřívač vody. Z pánského pak rovněž přímotop. Způsobená škoda je osm a půl tisíce korun.


        V podvečer v pátek patnáctého se vloupal neznámý zloděj do operačního sálu ORL v Oblastní nemocnici. Nejprve vypáčil okno a vnikl dovnitř. Zde odcizil dva nerez kufry s chirurgickými nástroji v hodnotě 40 tisíc korun. Zřejmě se mu nářadí k ničemu nehodilo a tak ho v blízkosti areálu zase pohodil. Hlídací agentura věci nalezla a předala oprávněným osobám.


 

         Téměř ve dvě ráno dne 18. února telefonoval neznámý vtipálek z telefonní budky, že je na Příbrami VII bomba, která vybuchne. Zaměstnal tím několik hlídek policie, které místo uzavřely z důvodu bezpečnosti. Okolí bylo prohledáno s negativním výsledkem. Po dopadení „vtipálka“ mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Dne 18. února 2013                                                                                                             por. Bc. Lenka Pavlová

vytisknout  e-mailem