Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Soudce ho propustil na svobodu

TRUTNOVSKO - S nožem v ruce požadoval po obsluze alkohol! 

Ve středu krátce před 3. hodinou ranní strážníci Městské policie z Trutnova zadrželi krátce po činu podezřelého 44letého muže, který utíkal z trutnovské prodejny s odcizeným zbožím.

Policejní komisař ve stejný den proti muži zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu loupež, přečinu krádež a poškození cizí věci.

Obviněný muž měl od května 2021 do současné doby násilím vniknout ve třech případech do trutnovských prodejen, ze kterých vždy odcizil alkohol, potraviny a cigarety. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu na poškození ve výši přesahující 16 tisíc korun a škodu na majetku dosahující 13 tisíc korun.
Zvlášť závažného zločinu loupež se dopustil koncem května letošního roku, když pod pohrůžkou násilí s nožem v ruce požadoval po obsluze benzínové čerpací stanice v Trutnově opět alkohol. Naštěstí nedošlo k použití zbraně a lupič ihned po činu z místa odešel.

Z jeho výpovědi vyšlo najevo, že je závislý na alkoholu, bez domova a finančních příjmů.

Policejní komisař včera k rukám státního zástupce zaslal podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově dnes neakceptoval a muž je stíhán na svobodě. 

Video: zde

por. Pižlová Šárka, DiS:
16. 7. 2021, 12:00

vytisknout  e-mailem