Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Soud potrestal notorického vykradače aut

ZLÍNSKO: Za týden vykradl 3 vozidla, prověřujeme dalších 10 skutků.  

Třiatřicetiletý recidivista z Otrokovic stihl za týden vykrást tři osobní vozidla ve Zlíně a Malenovicích, přičemž mnohem větší škodu způsobil poškozením vozidel než odcizením předmětů z nich. Škodu poškozením si majitelé vyčíslili celkem na osm tisíc korun, škoda odcizením vznikla ve výši 2600 korun. Krádeží se nedopustil poprvé, byl již 13x soudně trestán. Nyní ho ještě policisté prověřují pro dalších 10 trestných činů majetkové povahy.

Všech krádeží se dopustil za pomoci nalezeného kamene, kterým rozbil boční okno u vozidel. Z aut vzal navigaci, batoh s oblečením a v posledním případě sice prohledal sportovní tašku, ale nevzal z ní nic. Policisté mimo jiné po vyhodnocení záznamů z kamer, umístěných na parkovištích, věděli, kdo je pachatelem krádeží. Po posledním pokusu o odcizení věcí z auta, zaparkovaného u obchodního domu v Malenovicích, ho zadrželi po pouhých pěti minutách od oznámení krádeže a umístili do policejní cely. Odtud putoval v zákonné lhůtě přímo ke zlínskému soudu.

Soud vyhověl návrhu policistů na uvalení vazby a zároveň rozhodl o trestu pro nenapravitelného zloděje. Recidivista byl pravomocně odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody pro spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Policisté jej po soudním jednání odvezli do věznice v Olomouci.

 

 

25. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem