Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sotva si převzal obvinění, znovu kradl

ZLÍNSKO: Chtěl obdarovat kamaráda. 

Obvinění z trestného činu krádež, kterého se dopustil ve třech prodejnách ve Zlíně, navíc v době trvání nouzového stavu a v podmínce, si v těchto dnech vyslechl čtyřiadvacetiletý muž ze Zlína. Sotva si sdělení obvinění převzal, vydal se do dalšího obchodu ukrást láhev tvrdého alkoholu. Chtěl obdarovat kamaráda, který měl narozeniny.

Mladý muž nejprve odcizil v drogerii parfém za šest set korun, který bezprostředně poté prodal kolemjdoucímu. Pár dní nato si v prodejně potravin naplnil košík potravinami a hygienickými potřebami za téměř čtyři tisíce korun. Když uviděl otevřený nouzový východ, neváhal a s nákupem chtěl utéct. Při útěku ho ale zadržel pracovník prodejny, který stál venku. Chvíli se přetahovali, mladému muži se ale podařilo utéct, i když bez bundy, boty i bez nákupu. Do třetice ukradl láhev tvrdého alkoholu v jiné prodejně s potravinami. Po krádeži zloděje zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury, kteří přivolali policisty. Kriminalisté obvinili muže z krádeže. Jakmile obviněného muže propustili, neváhal a tentýž den se vydal vstříc další krádeži. Odcizil láhev tvrdého alkoholu a cukrovinky za více než sedm set korun, ale ihned poté ho opět zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury a předali policistům. Policisté muže převezli do policejní cely.

Tentokrát muž z policejní cely nevyšel. Policisté podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval a mladý muž putoval z policejní cely přímo do vazební věznice. Mladý muž, který má v rejstříku trestů tři záznamy pro majetkovou trestnou činnost, se ke krádežím přiznal. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let vězení.

        

18. května 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem