Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Solení v Krkonoších povoleno

Pozor však na odlehlé úseky 

Dnešního dne ve čtvrtek 26. 11. 2009 informoval policii zástupce Správy údržby silnic Královéhradeckého kraje Trutnov, že Vláda České republiky Usnesením číslo 1405 a 1407 ze dne 16. listopadu 2009 povoluje s platností do 31. května 2012 výjimku podle § 43 zákona č. 114/1992 Sb., O ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, ze zákazu uvedeného v § 16 odst. 1 písm. l) tohoto zákona, provádět chemický posyp cest na území národních parků, a to za účelem zimní údržby.
Pro občany našeho regionu to znamená velikou úlevu. I když to v těchto dnech nevypadá, v našich nejvyšších horách je zimní období a s příchodem sněhu a studeného počasí, by v případě neschválení této důležité výjimky mohly nastat dopravní komplikace.  Proto jsme velmi rádi, že můžeme všechny účastníky silničního provozu, kteří navštíví Krkonoše ujistit, že sjízdnost komunikací, bude zajištěna alespoň tak, jak tomu bylo i v minulých letech. Jedná se zejména o hlavní tah z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna a z Horního Maršova do Pece pod Sněžkou.
Dále bychom však chtěli upozornit, že na Trutnovsku došlo ke změně operačního plánu Správy údržby silnic Královéhradeckého kraje Trutnov. V některých úsecích tedy nebudou vozovky udržovány chemickým nebo zdrsňujícím posypem, ale dojde jen k pluhování. V šestnácti úsecích (jedná se většinou o odlehlá a méně frekventovaná místa) se vozovky nadále udržovat nebudou.
Proto bychom rádi upozornili všechny občany, aby se plně věnovali řízení svých dopravních prostředků a zejména pečlivě sledovali dopravní značení při jízdě za zimními radovánkami.
 
Čtěte také

Mapa úseků s povinností zimní výbavy na Trutnovsku (zdroj SÚS Královéhradeckého kraje)

Napsali o nás: Trutnovinky

por. Bc. Jiří Prouza
26. 11. 2009

vytisknout  e-mailem