Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sokovi vrazil šroubovák do hlavy

ZLÍNSKO: Od smrti oběť dělily jen milimetry. 

Kriminalisté krajského ředitelství řeší další pokus o vraždu, v tomto roce v našem kraji již třetí (kromě toho se zde staly dvě dokonané vraždy). Došlo k němu v pátek 30. března kolem 19. hodiny ve Slušovicích na Zlínsku. Třiadvacetiletý muž vrazil svému známému kovový šroubovák do hlavy.
Incidentu předcházely hádky. Oba muži spolu popíjeli v bytě pachatele. Tam se začali dohadovat a nakonec se i poprali. Důvodem měla být údajná nevěra přítelkyně pachatele s poškozeným. Jednatřicetiletý muž pak z domu odešel. Jeho rozzuřený kamarád si však našel šroubovák s šesticentimetrovým kovovým hrotem a dostihl ho venku na ulici. Oba muži se opět pošťuchovali a fackovali. Spor ukončil pachatel tím, že do spánku svého známého zabodl připravený šroubovák. Ten se po chvíli podařilo z hlavy dostat a pachatel ho odhodil do Dřevnice. Podle lékařů dělily poškozeného od smrti pouze milimetry. Jestli bude mít následky, a jaké, doposud nevíme. Kovový hrot ho totiž zasáhl do mozku. Od pátku byl muž v umělém spánku a o víkendu ho lékaři zlínské Baťovy krajské nemocnice operovali.
Pachatel (po činu nadýchal 2,04 pormile) je od nedělního večera ve vazební věznici v Olomouci. Hrozí mu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let. Doposud byl trestaný pouze za majetkové trestné činy.
 

2. dubna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem