Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Šofér může až na šest let do vězení

BRNO: AKTUALIZACE: Policisté viní třiačtyřicetiletého muže hned ze čtyř porušení zákona. 

AKTUALIZACE 18. března 2019

Policisté v minulých dnech ukončili vyšetřování případu a předali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby. Muže viní hned ze čtyř porušení zákona, z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ohrožení pod vlivem návykové látky a nedovolené ozbrojování. Šofér může být odsouzen až na šest let odnětí svobody.

Aktualizace 24. listopadu 2018:

Soudce rozhodl v sobotu po poledni o vzetí podezřelého třiačtyřicetiletého muže do vazby. Ten je nyní stíhaný vazebně.

ktualizace 23. listopadu 2018:

Kriminalisté na případu nadále pracují. Po zpracování získaných informací předpokládají, že do dnešního večera podají státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného třiačtyřicetiletého muže do vazby.

Tragickou dopravní nehodu, která se stala ve středu v podvečer ve Fryčajově ulici vyšetřují brněnští policisté. Osobní automobil BMW stříbrné barvy tam srazil dvaapadesátiletého chodce, který mimo přechod přecházel frekventovanou komunikaci. Chodec i přes snahu záchranářů na místě způsobeným zraněním podlehl. Řidič vozidla z místa nehody ujel. Asi o hodinu později získali policisté vyšetřující případ a pátrající po zmizelém vozidle informaci o požáru osobního automobilu stejné značky. Poblíž Útěchova hořelo auto, které by přinejmenším podle začátečních znaků registrační značky mohlo hrát důležitou roli ve vyšetřované dopravní nehodě. Následně se v obci podařilo zadržet muže, který vozidlo používá. Třiačtyřicetiletý zadržený byl pod vlivem alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu téměř dvě promile. Test na drogy muž odmítl. Navíc při bezpečnostní prohlídce policisté zjistili, že tento je ozbrojený krátkou střelnou zbraní. Při vyšetřování kriminalisté také zjistili, že nemá zbrojní průkaz a že zbraň není registrovaná. Muž skončil v policejní cele. Pro vyšetření případu uvítají policisté informace svědků, případně kamerové záznamy z vozidel či bezpečnostních systémů o pohybu poškozeného stříbrného vozidla BMW 530. Zároveň také informaci o tom, zda ve vozidle byl řidič sám, či další osoby. Podle zatímních získaných informací měl automobil zamířit z místa havárie v Brně do Adamova a následně směrem do Útěchova. Policisté na případu nadále pracují.

por. Bohumil Malášek, 22. listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

1 DN_Fryčajova (1)

1 DN_Fryčajova (1) 

Detailní náhled

2 DN_Fryčajova (4)

2 DN_Fryčajova (4) 

Detailní náhled

3 DN_Fryčajova (3)

3 DN_Fryčajova (3) 

Detailní náhled

4 DN_Fryčajova_2

4 DN_Fryčajova_2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem