Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sobotní loupež

Ostrava - K trestnému činu loupeže mělo údajně dojít v Ostravě Přívoze... 

Loupež

K loupežnému přepadení mělo dojít o proběhnuvším víkendu na ulici Mánesova v Ostravě Přívoze.

Dne 18. 12. 2010 okolo deváté hodiny večerní měli přistoupit k sedmašedesátiletému muži z Ostravy tři neznámé osoby. Poškozený policistům uvedl, že dva muži a jedna žena se mu představili jako policisté a donutili jej kleknout si.  Poté muže prohledali a z kapsy trenýrek mu odcizili vkladní knížku na heslo, načež z místa odešli. Na knížce bylo údajně 122 000 korun. Ke zranění muže nedošlo.

Přepadený muž tento závažný trestný čin oznámil až o půl desáté dopoledne následujícího dne. Na místo ihned vyrazili kriminalisté. Aby provedli ohledání místa činu a zajistili případně stopy.

Za trestný čin loupeže stanoví trestní zákon trest odnětí svobody až na deset let.

Kriminalisté žádají všechny občany, kteří by mohli k tomuto činu podat jakékoliv informace a pomohli tak objasnit celý skutek, aby tak učinili na bezplatném telefonním čísle 158, popř. osobně na kterémkoliv oddělení Policie ČR. Za případnou pomoc občanům děkujeme.
 

Doplnění a uzavření dnešní zprávy o loupeži (21. 12. 2010).
 
Díky profesionálně vedenému výslechu ze strany přívozských kriminalistů bylo zjištěno, že poškozený  si celé loupežné přepadení vymyslel kvůli vytracené vkladní knížce. Muž měl však obrovské štěstí. Vkladní knížka byla nalezena poctivými nálezci a vrácena (nezneužitá) majiteli. Muži za jeho nezodpovědné jednání nehrozí žádný postih. Tímto je celý případ uzavřen.
 

vytisknout  e-mailem