Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Sobotní dopravní nehody

KARLOVARSKÝ KRAJ – Náledí a sníh na komunikaci.  

Dne 27. prosince 2014 kolem jedné hodiny ranní došlo na rychlostní komunikace R6 k dopravní nehodě mezi osobním automobilem značky Škoda a pevnou překážkou – ocelová svodidla. Čtyřicetiletý řidič jel s vozidlem Škoda ve směru od Sokolova na Karlovy Vary, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svého vozidla povětrnostním podmínkám (náledí a sníh na komunikaci) a s vozidlem dostal smyk. Ten se mu však nepodařilo vyrovnat, vjel vpravo a přední částí vozidla narazil do kovového svodidla. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 50 000 korun. Policisté řidiči za přestupek uložili blokovou pokutu.
 
 
 
 
 
 
K další dopravní nehodě došlo ve stejný den večer kolem čtvrt na osm na silnici I/64 ve směru od státní hranice se SRN na Cheb, a to mezi osobním vozidlem značky Škoda a nákladním vozidlem značky Tatra. Sedmatřicetiletý řidič vozidla Škoda pravděpodobně nezvládl řízení svého vozidla v táhlé levotočivé zatáčce a na namrzlé vozovce, pokryté sněhovou vrstvou, dostal s vozidlem smyk. Poté přejel do protisměru a čelně se střetl se sypacím nákladním vozidlem Tatra. Policisté s oběma řidiči na místě provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla u obou negativní. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče osobního vozidla, který byl z místa převezen do chebské nemocnice. Celková škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku kolem 200 000 korun. Dopravní nehoda je v šetření dopravních policistů.
 
 
 
 
 
Komunikace jsou vlivem neustále se měnícího počasí a teplotám nevyzpytatelné, a proto nebezpečné. Upozorňujeme všechny řidiče, aby vzhledem k počasí zvýšili opatrnost a pozornost na silnicích v celém Karlovarském kraji!!!
 
nprap. Kateřina Krejčí
28. 12. 2014
 
Odkazy do noveho okna

 Místo dopravní nehody - R6

Místo dopravní nehody - R6 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody - R6

Místo dopravní nehody - R6 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody - silnice I/64

Místo dopravní nehody - silnice I/64 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody - silnice I/64

Místo dopravní nehody - silnice I/64 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem