Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sníh působí na silnicích problémy

KRAJ: AKTUALIZACE Policisté na jihu Moravy řeší od půlnoci v důsledku počasí mnohem více nehod než obvykle 

Aktualizace 14:40 hodin

D1 je poblíž Říčan v místě ranní nehody kamiónu průjezdná jedním jízdním pruhem. Nadále probíhá překládka převáženého zboží. Po úplném přeložení bude nutné těžkou technikou kamión vyprostit. Na vyproštění, které předběžně proběhne až ve večerních hodinách, bude potřeba komunikaci opět uzavřít.

Aktualizace 14:00 hodin

Situace na silnicích a dálnicích v Jihomoravském kraji je stabilizovaná. Ke 14. hodině byly v kraji všechny dálnice a silnice 1. třídy sjízdné. Nadále řešíme dopravní komplikace způsobené povětrnostními vlivy na komunikacích nižších tříd. I tak je na všech silnicích nutná zvýšená opatrnost. Policisté od půlnoci do 14. hodiny řešili v dopravě téměř dvě stě událostí. Což je několikrát více, než obvykle. Naštěstí všechny nehody se obešly bez vážných zranění.

Aktualizace 12:30 hodin

Ve 12:30 hodin byla pro vyproštění dopoledne poblíž Říčan havarovaného kamiónu dálnice D1 ve směru na Brno uzavřena. Objízdná trasa vede po souběžné komunikaci 602, z dálnice se sjíždí na 168. km, zpět se řidiči vrací na exitu Ostrovačice na 178. km.

Aktualizace 12:00 hodin

Před polednem se situace na silnicích mírně vylepšila. I tak hlásili řidiči nehody a problémy se sjízdností komunikací především z vyšších poloh na Blanensku, Znojemsku, Vyškovsku nebo Tišnovsku.

Aktualizace 11:00 hodin

Situace na silnicích stále není nedobrá. Za poslední hodinu přibylo celkem deset nahlášených nehod. Přijali jsme další informace o nesjízdných či pro kluzkou vozovku blokovaných  či svízelně neprůjezdných úsecích.

Aktualizace 10:00 hodin

Na D1 poblíž Ostrovačic prorazil kamión svodidla a sjel mimo těleso dálnice. Řidič je nezraněný. Při vyprošťování může být provoz omezený. Bez zranění je i havárie osobního automobilu a autobusu poblíž obce Lubě na Blanensku. Za poslední hodinu přibylo dalších patnáct nahlášených dopravních nehod. Od řidičů přibývají také oznámení o nesjízdných silnicích.

Nad ránem začalo prakticky na celém území kraje sněžit. První sněhové vločky přinesly problémy především na silnice. Od půlnoci do osmi hodin mají policisté nahlášeno šestatřicet dopravních nehod a havárií. To je několikanásobně více než v jiné dny. Jedná se především o nehody, kdy řidiči nezvládli jízdu na kluzké a namrzlé vozovce. Pozitivní je zpráva, že většina nehod se obešla bez zranění, pouze s hmotnou škodou na vozidlech. Nemalé dopravní potíže způsobila havárie kamiónu s vlekem poblíž Měnína. Tam řidič nezvládl smyk a převrácený vlek zablokoval komunikaci. Havarované vozidlo budou muset vyprostit hasiči za pomoci těžké techniky. Velké problémy mají řidiči na silnicích na Blanensku a Vyškovsku. V ranních hodinách se přidalo i Břeclavsko.

Po osmé hodině byla na Vyškovsku pro nákladní vozidla nad 12 tun do odvolání uzavřena komunikace II. třídy mezi Drnovicemi a Podomí. Vlivem povětrnostních podmínek mají řidiči potíže mezi Pohořelicemi a Mikulovem, zvláště na objízdné trase přes Brod nad Dyjí a Drnholec. Jednoduchá situace není i na dálnici, především na D1 na Vyškovsku.

Do deváté hodiny přibylo dalších třináct dopravních nehod. Mimo to přijalo operační středisko policie také řadu hlášení o vozidlech v příkopu, která potřebují vyprostit. Komunikace také blokují odstavená vozidla.

Řidiči jezděte opatrně!

por. Bohumil Malášek, 3. prosince 2020

vytisknout  e-mailem