Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sníh, ledovka a nehody

Bruntálsko- někteří řidiči podcenili aktuální výkyvy počasí  

Nehodovost na Bruntálsku
 
Během posledních dnů ( od 14.1. do 16.1. 2013) jsme zaznamenali celkem 11 dopravních nehod. V osmi případech byl příčinou nehody nesprávný způsob jízdy. Jednalo se především o nepřizpůsobení rychlosti vozidla stavu a povaze komunikace a aktuálním povětrnostním podmínkám. Celkem šest osob při nich utrpělo lehká zranění a celková škoda se vyšplhala do výše přes 520 tisíc Kč.
 
 
Ve středu 16.1.2013 byly šetřeny dvě nehody
V 09:15 hodin projížděl po silnici II. třídy mezi obcemi Lichnov a Krnov řidič s osobním motorovým vozidlem Opel Corsa. Ve směru od obce Lichnov v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil řidič rychlost vozidla stavu a povaze vozovky a na namrzlé komunikaci dostal smyk. Vyjel s vozidlem za pravý okraj, kde přední částí narazil do stromu a následně se převrátil na střechu.
Na místo byla přivolána RZS. Řidič byl z místa s lehkým poraněním v oblasti hlavy převezen do nemocnice v Krnově, jeho spolujezdkyně vyvázla bez zranění. Při nehodě vznikla na vozidle škoda ve výši okolo 20 tisíc Kč.
Tentýž den v podvečerních hodinách ( v 19:10 hod.) v Krnově na ulici Opavské před kruhovým objezdem 44letý řidič jedoucí s vozidlem Škoda Felicia nezvládl řízení vozidla a vyjel za pravý okraj komunikace. Zde přední částí vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při šetření na místě řidič uvedl, že se mu během řízení vozidla udělalo nevolno. Z místa byl převezen RZS s lehkým zraněním hrudníku do nemocnice na vyšetření. Výsledek dechové zkoušky na alkohol u řidiče vykázal nulovou hodnotu. Na vozidle byla odhadnuta škoda okolo 5 tisíc Kč na sloupu škoda nevznikla.
 
V úterý 15.1.2013 pravděpodobně v průběhu ranních hodin dosud neznámý řidič při projíždění  obcí Vrbno pod Pradědem po silnici ulice Jesenická v křižovatce na obec Vidly narazil do dopravního značení. Při střetu dosud nezjištěnou částí vozidla došlo k poškození dopravní značky přikázaný směr jízdy.
 
 Dne 14. 1. 2013 v 10:00 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Albrechtice u Rýmařova a Vajglovem. K dopravní nehodě došlo tak, že řidič jedoucí s vozidlem Škoda v levotočivé zatáčce dostal smyk a sjel do pravého příkopu. Zde narazil do dřevěného ohradníku, který vyvrátil. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 105 tisíc Kč a na ohradníku škoda ve výši okolo 200 Kč. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.
Rovněž v  pondělí  v 10:10 hodin došlo mezi obcí Horní Benešov a hranicí okresu Opava u benzínové čerpací stanice k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Renault Megane  a osobním vozidlem Škoda Octavia.  Řidička renaultu při výjezdu odbočila vpravo na hlavní silnici. Při odbočení vpravo vozidlo řidičky na zasněženém povrchu silnice dostalo do přetáčivého smyku zadních kol. Řidička na vzniklou situaci reagovala a snažila se vozidlo vyrovnat. Dostala se však opět do smyku a vozidlo se vytočilo vlevo. Vyjelo do levé jízdní poloviny a zde se střetlo s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. Došlo k čelnímu nárazu obou vozidel. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Oba cestovali v danou dobu ve vozidle sami. Řidička byla po nehodě převezena do nemocnice v Krnově s poraněním hrudníku. Druhý z řidičů neutrpěl žádná zranění. Na vozidle Renault byla škoda odhadnuta na 30 tisíc Kč. Na vozidle Škoda pak okolo 50 tisíc Kč.
 
Dne 14.1. 2013 v 12:10 hodin došlo mezi obcemi Město Albrechtice a Krásné Loučky k dopravní nehodě. Řidič vozidla Renault Thalia při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení svého vozidla a najel pravými koly až za zpevněnou část pravé krajnice. Při snaze o vyjetí zpět dostal s vozidlem smyk, při kterém vyjel do levé jízdní poloviny, kde se čelně srazil s protijedoucím vozidlem Hyundai. Při střetu oba řidiči byli převezeni s lehkými zraněními do nemocnice v Krnově. Řidič renaultu s poraněním levé ruky a řidička vozidla Hyundai s poraněním dolní končetiny a se zhmožděním hrudníku. Na vozidle Renault byla škoda odhadnuta na 50 tisíc Kč a na vozidle Hyundai okolo 30 tisíc Kč.
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem