Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sníh komplikuje dopravu

KRAJ – Dopravní nehody, obtížně sjízdné komunikace. 

Celý Liberecký kraj se potýká se sněhovými srážkami, které komplikují dopravu na mnoha úsecích.
Jen během včerejšího dne, 2. ledna, přijali policisté na šest desítek oznámení v souvislosti s dopravními nehodami, přičemž vyjížděli ke čtrnácti z nich. Nehody si naštěstí nevyžádaly vážnějších zranění.
Během dnešního rána a dopoledne, tedy 3. ledna, dopravní policisté vyjížděli k téměř desítce dopravních nehod. I ty se obešly bez zranění.

Vlivem přibývající sněhové pokrývky je nutné dbát ostražitosti především ve výše položených oblastech kraje. Drobná omezení v provozu na pozemních komunikacích jsou hlášeny na silnici I/13 u Rynoltic, v okolí Cvikova, ale také na Českolipsku. Provoz na komunikaci první třídy číslo 9, krátce před desátou hodinou, ve stoupání na Chotovický kopec mezi Pihelem a Novým Borem zkomplikovaly kamiony, které na sněhem pokryté silnici měly problémy. Silničářům se úsek ve velmi krátké době podařilo plně zprůjezdnit.

Ani centru města Liberce se nevyhnuly dopravní nehody. Krátce před desátou hodinou přijali policisté oznámení o střetu linkového autobusu s osobním automobilem v ulici Vrchlického. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, v té době necestovali autobusem žádní cestující. Jednalo se pouze o tzv. „plechy“. Řidiči si dopravní nehodu vyřešili bez účasti policistů.

Aktuálně je pro kamiony neprůjezdná komunikace u obce Dubá na Českolipsku. Současně policisté vyjíždějí k havárii vozidla před vrcholem „Šébru“ ve směru od Svoru na Rumburk, kde havarovalo osobní vozidlo a skončilo v příkopu.

Doporučujeme řidičům nejen sledovat aktuální dopravní informace, ale především na zasněžených vozovkách dbát zvýšené opatrnosti, snížit rychlost jízdy a věnovat se plně situaci v provozu.
 

3. ledna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem