Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Sníh a ledovka na silnicích

KRAJ – Komunikace jsou sjízdné s velkou opatrností! 

Foto PČR - komunikace mezi Hradcem Králové a Pardubicemi dnes ránoFoto PČR - komunikace mezi Hradcem Králové a Pardubicemi dnes ránoŘidiči v noci na pondělí 8. ledna 2021 dostali snad po celé České republice na cesty notnou dávku sněhové pokrývky a někde i zledovatělé komunikace. Pardubickému kraji se zimní počasí nevyhnulo, a proto řidiči musí být při jízdě v našem regionu trpěliví a obezřetní. V opačném případě může jejich cesta skončit dopravní kolizí. V následujícím přehledu jsou zaznamenány všechny nám nahlášené dopravní události. 

01:45 - silnice I/36 Voleč, Pardubicko Řidič nákladního vozidla značky Iveco nepřizpůsobil rychlost jízdy, s vozem dostal smyk a havaroval mimo komunikaci. Zranění nikdo neutrpěl. Škoda na ivecu, lampě veřejného osvětlení, dopravní značce a plotu byla předběžně vyčíslena na 190 tisíc korun. Přestupek v dopravě jsme s řidičem projednali na místě v příkazním řízení.
04:31 - Gruna, Svitavsko Výtluk na komunikaci. Poškozené dvě pneumatiky u osobního vozidla značky Škoda Octavia. Bez zranění. Informaci o poškozené silnici jsme okamžitě předali správě a údržbě silnic. 
05:16 – Pardubice ul. Štrossova → ul. Kyjevská Uvízlý trolejbus. V 05:46 hodin překážka na komunikaci odstraněna a provoz obnoven.
05:18 – silnice I/17 Kočí → Chrudim Sníh na komunikaci, kamiony v kopci nemohou pokračovat v jízdě a stojí. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. Doprava v úseku plně obnovena v 06:18 hodin.   
05:21 – silnice I/43 Březová nad Svitavou, Svitavsko Nesjízdná komunikace, v kopci stojí nákladní vozidlo. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.  
05:45 – silnice II/360 Letohrad → Šedivec, Orlickoústecko Uvízlý kamion v kopci. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. V 06:26 hodin provoz v místě obnoven.
05:54 – silnice I/14 Česká Třebová → Třebovice, Orlickoústecko Sníh na komunikaci. Nákladní vozidlo značky Scania nemůže pokračovat v jízdě a v místě se vytvořila kolona aut. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic. Provoz na komunikaci hasiči obnoven v 07:26 hodin.
05:56 – Běstvina → Spačice, Chrudimsko Nesjízdná komunikace ve stoupání. Řidiči dvou nákladních vozidel nemohou pokračovat v jízdě a blokují jeden jízdní pruh. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.
05:57 – silnice II/359 Litomyšl ul. Mařákova, Svitavsko V zatáčce uvízlý kamion. V 06:39 hodin kamion byl vyproštěn a doprava v místě obnovena.
05:59 – silnice I/11 Bušín → Červená Voda, Orlickoústecko Přijali jsme informaci o jedoucím motocyklistovi na neosvětlené terénní motorce cross. Po okamžitém prověření informace nebyl námi motocyklista na komunikaci zjištěn.
06:02 – Opatovice nad Labem – Pohřebačka, Pardubicko Kamion pro jeho závadu uvízlý na železničním přejezdu č. P5366. Doprava na železniční trati pracovníky Českých drah zastavena. V 06:11 hodin se řidiči podařilo nákladní vozidlo zprovoznit a opustit s ním přejezd. Informaci jsme předali dispečerovi, který obnovil železniční provoz.   
07:03 – Svitavy ul. Milady Horákové Řidič osobního vozidla značky Peugeot 306 narazil do sloupu elektrického vedení. Havárii vozu prověřujeme.
07:25 – silnice I/14 Česká Třebová ul. Ústecká Řidič osobního vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy a zezadu narazil do před ním jedoucího vozu. Poškozena jsou vozidla a dopravní značka. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob.
07:33 – silnice I/35 Moravská Třebová → Hřebeč, Svitavsko Stojící řidiči nákladních vozidel blokují provoz na komunikaci, v místě je silnice sjízdná. Vyzváni, aby opustili místo a neblokovali provoz, ten poté plně obnoven.
07:34 – železniční přejezd Svitavy – Lány Přijali jsme informaci, že zabezpečení přejezdu signalizuje možnost ho přejet, závory tomu ale brání. Vyrozuměli jsme dispečink Českých drah, pracovníci zabezpečení železničního přejezdu kompletně zprovozní. 
07:37 – silnice I/34 Františky → Borová, Chrudimsko Komunikace v místě sjízdná pouze pro osobní dopravu, čtyři nákladní vozy v kopci stojí. Informaci jsme předali správě a údržbě silnic.   
08:07 – Lanškroun →  Rudoltice, Orlickoústecko Řidič vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy a zezadu narazil do před ním jedoucího vozu. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob. Dechové zkoušky na alkohol byly u řidičů negativní. Silnice je v místě průjezdná.
08:36 – Lukavice → Výsonín, Chrudimsko Dopravní nehoda jednoho osobního a dvou nákladních vozidel. Bez zranění osob. Nehoda v místě komplikuje dopravu.
10:01 – Dobříkov u Chocně, Orlickoústecko Přijali jsme oznámení o závadě na zabezpečení železničního přejezdu č. P4893 koridoru Praha - Brno.  Vyrozuměli jsme dispečink Českých drah. Pracovníci závadu v 10:13 hodin odstranili a  silniční doprava byla obnovena.
10:18 – silnice I/35 Gruna → Žipotín, Svitavsko Výtluk na komunikaci. Poškozená pneumatika u osobního vozidla. Bez zranění osob. Informace o poškozené silnici předána správě a údržbě silnic.

8. února 2021
por. Mgr. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem