Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sněžení řidiče potrápilo

NÁCHODSKO - Během pár minut se staly dvě podobné nehody. 

Řidiči na Náchodsku v úterý navečer museli opět zareagovat na zimní nadílku sněžení. Ačkoli nebyla nijak vydatná, tak přesto některé z nich zaskočila. Dvě téměř totožné nehody, při nichž hrál hlavní roli smyk na zasněžené vozovce, se staly krátce před šestou hodinou večer v České Skalici a u Teplic nad Metují.

Lampa veřejného osvětlení překážela, hmotné škody se načítaly. K první nehodě vyjeli dopravní policisté v 17.45 do Zelené ulice v České Skalici, kde 18letá řidička osobního automobilu Škoda Felicia, jedoucí směrem na Nové Město nad Metují, zřejmě na zasněžené vozovce přišlápla plynový pedál víc, než bylo zdrávo. Dostala s vozidlem smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde se střetla s lampou veřejného osvětlení, kterou ohnula. Pak ještě narazila do blízkého domu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky a jejího spolujezdce. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 15.000 korun, na lampě na 20.000 korun a na domě na 15.000 korun. Alkohol byl u řidičky na místě vyloučen dechovou zkouškou. Nehodu policisté dále vyšetřují.

Kotrmelec přes střechu skončil lehkými zraněními. Podobně dopadl o pět minut déle i 26letý řidič osobního automobilu Škoda Fabia, jedoucí po silnici 3. třídy směrem na Teplice nad Metují. Na zasněžené vozovce dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci do travnatého příkopu, kde udělal s autem kotrmelec. Měl ale štěstí, že se vůz přetočil zpět na kola. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozu i jeho spolujezdkyně. Na vozidle vznikla hmotná škoda 80.000 korun, dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Nehodu policisté dále vyšetřují.

V souvislosti se zimní sezónou policisté apelují na všechny řidiče, aby reagovali na změny povětrnostních podmínek. V případě sněžení, či změny teplot pod bod mrazu by měli předpokládat zhoršení kvality povrchu vozovek a přizpůsobit tomu rychlost svého vozidla. Neméně důležitá je také odpovídající zimní výbava vozu, např. zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu, a také výhled z vozidla. Samozřejmostí by mělo být očištění vozu před jízdou od sněhu či ledu, aby neohrožovali ostatní účastníky.

por. Mgr. Eva Prachařová
20.12.2017 v 11.30 hodin

Odkazy do noveho okna

Česká Skalice

Náchodsko 19.12.2017 

Detailní náhled

Česká Skalice

Náchodsko 19.12.2017 

Detailní náhled

Česká Skalice

Náchodsko 19.12.2017 

Detailní náhled

Teplice nad Metují

Náchodsko 19.12.2017 

Detailní náhled

Teplice nad Metují

Náchodsko 19.12.2017 

Detailní náhled

Teplice nad Metují

Náchodsko 19.12.2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem