Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Sněžení a uzavírky silnic

KRAJ - Sněhová pokrývka znepříjemnila řidičům život. 

Aktualizace ze dne 11. prosince 2018 v 12:50 hodin

Provoz na silnici č. I/10 byl plně zprovozněn, dbejte však zvýšené opatrnosti.

por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sněžení a teploty kolem nuly způsobily komplikace na mnoha komunikacích v Libereckém kraji.

Krátce před osmou hodinou došlo na silnici I/35 ve směru od Turnova na Liberec, na Jeřmanickém kopci, k dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsným vozíkem. Dopravní nehoda, při níž nebyl nikdo zraněn, způsobila uzavření komunikace a tvorbu kolon. Přivolaní policisté svedli provoz do jednoho jízdního pruhu. Krátce po půl dvanácté byl provoz v daném úseku plně obnoven v obou jízdních pruzích ve směru do Liberce.

Problémy v dopoledních hodinách zaznamenali i řidiči na Českolipsku. Silnice I/13 ve směru na Nový Bor u obce Prácheň byla uzavřena na téměř dvě hodiny. Na vině byla opět sněhová pokrývka. Krátce před jedenáctou hodinou byla silnice zprůjezdněna.

Nápor nového mokrého sněhu nevydržely ani stromy v blízkosti pozemních komunikací. Na Semilsku, ve směru z Benecka na Dolní Štěpanice došlo k pádu stromu na pozemní komunikaci, která se tak stala zcela neprůjezdnou. Krátce po desáté hodině překážku odstranili přivolaní hasiči a provoz byl obnoven.

Silnice I/10 ve směru z Kořenova na Harrachov byla uzavřena pro vozidla nad 3,5 tuny v 11:30 hodin. Na vině je opět sněhová pokrývka. Apelujeme na řidiče směřující k hraničnímu přechodu s Polskem, aby se této komunikaci s nákladními auty nad 3,5 tuny úplně vyhnuli.

11. prosince 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem