Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sněhová nadílka zkomplikovala dopravu v kraji

KRAJ - Nepříznivé počasí se nejvíce projevilo na Semilsku. 

V důsledku hustého sněžení se zkomplikovala dopravní situace v celém Libereckém kraji a na Semilsku obzvlášť. Kromě již avizovaného,  pro nákladní vozidla uzavřeného hraničního přechodu Harrachov, se museli řidiči na Semilsku potýkat i s velmi obtížnou sjízdností silnice 2. třídy číslo 284 v úseku známého stoupání na Stružinec ve směru od Semil a na silnici 2. třídy číslo 286 na Jilemnicku.

Dopravní situaci nepříznivě ovlivnila i havárie sypače, ke které došlo krátce před jedenáctou hodinou dopoledne nedaleko Dolánek. Jeho řidič se pohyboval ve směru od Malé Skály na Turnov po silnici 1. třídy číslo 10, když zatím z nezjištěných důvodů na křižovatce s místní komunikací vedoucí na Dolánky vyjel do protisměru a následně mimo silnici, kde se při pádu ze svahu opakovaně přetočil přes střechu a zastavil se až o strom. Muž za volantem sypače utrpěl blíže nespecifikované zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba transportovala do liberecké nemocnice. Z provozu vyřazený stroj samozřejmě při údržbě silnic chyběl a situace se  zlepšila až po 14. hodině.

Potíže se sjízdností silnice měli do deváté hodiny ranní také řidiči kamionů na kopci Šébr na Českolipsku, kde v pravém jízdním pruhu ve směru na Rumburk uvázlo několik kamionů. Během dopoledne pak už byla komunikace průjezdná bez problémů. 

Zvýšený počet nehod jsme dnes zaznamenali jen na Semilsku. Zatímco v jiných dnech vyjíždějí semilští dopravní policisté ke dvěma až třem nehodám, dnes jich ke 14. hodině dokumentovali  9 a venku stále padá sníh ....

Řidiči, buďte dnes obvzvlášť opatrní a jezděte tak, abyste svou jízdou neohrožovali sebe ani ostatní účastníky silničního provozu.

12. 1. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem