Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Snažil se uplatit policisty, skončil v cele

Opilý řidič fordu nabízel policistům úplatek 30 tisíc korun. 

Včera asi čtvrt hodin po jednadvacáté hodině oznámili obyvatele jedno z domů v ulici Brechtova na pražských Hájích, že pod okny stojí silně opilý muž, hází kameny do oken a hledá svého kamaráda, který na adrese už nebydlí. Protože ale navíc přijel vozidlem, nájemníci se obávali, že by mohl opilý usednout za volant.
 
Když policisté z místního oddělení Jižní Město přijeli na místo, podnapilému muži vysvětlili, že si nejspíše spletl adresu a zároveň ho upozornili na to, že v takovém stavu nesmí řídit vozidlo. Hlídka mu tak zakázala jízdu, odjela z místa, ovšem jen na takovou vzdálenost, aby na opilého viděla. Po několika minutách pětatřicetiletý muž usedl do svého vozu Ford Focus, popojel na křižovatku a policisté ho tak společně s kolegy z hlídkové služby v ulici Ke Stáčírně zastavili. Když muž odmítl dechovou zkoušku, policisté ho zajistili a převezli na služebnu k dalším úkonům. Už během eskorty se ovšem zajištěný rusky hovořící muž hlídky doptával, zda by se „nemohli nějak domluvit“.
 
Na služebně navíc požadoval vrácení dokladů včetně řidičského průkazu a nabízel policistům hotovost třicet tisíc korun za to, aby mohl ihned odejít domů. Když se pak podrobil orientační dechové zkoušce, hlídka mu naměřila více než 1,8 promile alkoholu v dechu. Policisté proto opilého řidiče zadrželi a o celé události vyrozuměli operačního důstojníka a kriminalisty.
 
Vyšetřovatel ho poté obvinil z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a podplacení, za což mu hrozí až zákaz řízení, pokuta a až šestileté vězení. Nakonec ho policisté umístili do policejní cely a celý případ zpracují ve 14 denním zkráceném přípravném řízení.   
 
por. Bc. Jana Rösslerová 10. 11. 2013

vytisknout  e-mailem