Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Snažil se ujet policii, ale skončil ve stromě

NÁCHODSKO - Po zadržení odmítl test na drogy. 

Trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí a nabouraný automobil vynesla řidiči z Broumovska jeho riskantní jízda, při níž se ve čtvrtek 28. 2. 2019 v dopoledních hodinách na silnici č. 303 ve směru z Broumova k Polici nad Metují snažil ujet policejní hlídce.

Policejní hlídka z obvodního oddělení Broumov si 15 minut po 9. hodině ráno všimla za volantem osobního vozu Mercedes Benz muže, o kterém policisté věděli, že má aktuálně platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Také řidič si byl zřejmě vědomý, že za volantem nemá co dělat, a tak na signál k zastavení vozidla zareagoval sešlápnutím plynového pedálu a začal hlídce ujíždět směrem ven z města. Policejní hlídka proto vyrazila za ujíždějícím automobilem. Řidič dál nedbal výstražných signálů ani výzev k zastavení, naopak zvyšoval rychlost vozu místy až na 190 km/h. V zatáčce, v místech zvaných Pasa, se mu však jeho chvat nevyplatil. Nad automobilem ztratil vládu a vyjel ze silnice do přilehlého lesního porostu, kde jeho cestu ukončil vzrostlý strom. Při nehodě se řidiči, který seděl v autě sám, nic nestalo, na automobilu vznikla hmotná škoda ve výši 55.000 korun. Nejprve řidič od automobilu utekl, pak se však vrátil a policistům přiznal, že vůz řídil. Test na alkohol vyloučil, že by před jízdou nějaký požil, test na drogy však řidič na místě odmítl. Lustrací policisté dále zjistili, či spíše ověřili, že 33letý muž z Broumova na vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do prosince roku 2020.

Policisté řidiče zadrželi a převezli na broumovské obvodní oddělení, kde s nímž téhož dne zahájili trestní řízení. Kromě toho, že ještě dlouho neuvidí řidičský průkaz, mu teď navíc za výše uvedený přečin hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
1.3.2019 v 11.15 hodin

Odkazy do noveho okna

Pasa

Broumovsko 28.2.2019 

Detailní náhled

Pasa

Broumovsko 28.2.2019 

Detailní náhled

Pasa

Broumovsko 28.2.2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem