Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Snažil se ujet a teď je ve vazbě

TEPLICKO - Opakovaně porušoval zákaz řízení; Zmizela figurína policisty a další zprávy. 

Snažil se ujet a teď je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 38letý muž, který se v pátek dopoledne snažil ujet policejní hlídce. Muž na motorce nereagoval na výzvy policistů k zastavení a začal před služebním autem ujíždět, v Bystřanech nechal motorku stát ve slepé ulici a z místa se pokusil odejít. Policisté muže chytili a zjistili, že má soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Navíc měl pozitivní test na přítomnost drog v těle, protože to nebylo první porušení zákazu a navíc byl už v minulosti za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání odsouzen, bude na přelíčení čekat za mřížemi.

Zmizela figurína policisty

     Jen tři dny vydržela na místě plastová figurína policisty, kterou nechali ve Světci nainstalovat u autobusové zastávky kvůli řidičům, kteří přes obec jezdili větší než povolenou rychlostí a ohrožovali tak obyvatele obce. V noci ze soboty na neděli někdo figurínu ukradl a obci tak způsobil škodu ve výši deset tisíc korun. Po ukradeném plastovém „kolegovi“ i pachateli, kterému za krádež hrozí až dvouletý pobyt ve vězení, nyní pátrají bílinští policisté.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 30. června 2019 ve 20:13 hodin v Teplicích, ul. Na Stínadlech. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla se plně nevěnoval řízení a poškodil oplocení areálu hudebního klubu.  Následně z místa ujel, aniž by splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Od nehody ujel také řidič, který v době od 18:00 hodin dne 6. července do 11:15 hodin dne 7. července 2019 v Teplicích, ul. Mostecká naboural do zaparkovaného vozidla Renault Scenic. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Ukradená nafta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vnikl na oplocený pozemek, kde následně z nádrže zaparkovaného nákladního auta ukradl přibližně 300 litrů nafty. Škoda byla vyčíslena na téměř devět tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději až dvouletý trest odnětí svobody.

8. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem