Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Snad bude klid

Novojičínsko - Kradl jak straka, každý den něco. 

Jen za poslední měsíc jsou dvě desítky okradených majitelů, převážně ve Studénce, Fulneku, Suchdole nad Odrou, Mošnově a také v jiných obcích. Krádežemi způsobil škodu za téměř 300 tisíc korun.

Naposledy byl přistižen při krádeži v elektro prodejně v Ostravě. Nabíječka za 150korun jej poslala do vězení. Nyní sedí ve vazební věznici a čeká na soud.

Muž ve věku 28let z Novojičínska, bez bydliště a trvalého zaměstnání se policistům doznal ke své trestné činnosti. Většinou kradl sám, pouze v několika málo případech se svými dvěma kamarády. Odcizené věci prodal náhodným známým. Peníze použil pro svou potřebu a také pro nákup drog.

Po zadržení policistům otevřeně řekl, co všechno odcizil a kde všude byl.  Hlavním zdrojem příjmu se pro něj stala Studénka a okolí. Zahradní chatky, prodejny, vlaková nádraží, restaurace, prodejny, ale i osobní automobily.  Bral všechno, co mělo nějakou hodnotu. Peníze, alkohol, cigarety, elektro nářadí, zahradní techniku, věci z automobilů.
Neváhal a v několika případech odcizil také bezpečnostní kamery střežící veřejné prostranství na vlakovém nádraží. Jeden den ukradl kameru a v následujících dnech, když byla nově instalována, jí odcizil znovu. Takto odcizené věci prodával hluboko pod cenou.

V měsíci září byl za svou předešlou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Okresní soud v Novém Jičíně mu dal šanci k nápravě. Uložil mu souhrnný trest odnětí svobody na 10 měsíců se zkušební dobou na 2 a půl roku. Této šance nevyužil a ba naopak se pustil do krádeží ve velkém.

Muž má sdělené obvinění pro spáchání několika přečinů, krádež a poškození cizí věci. O samotné výši trestu rozhodne soud. 
 

Tiskový servis ze dne 15. prosince 2011


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem