Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smutná víkendová bilance

RYCHNOVSKO - Za volantem alkohol i neřidič 

I o tomto víkendu se na rychnovské silnice vypravili piráti silnici - mladí řidiči bez zkušeností, někteří posilnění alkoholem,  bez řidičského oprávnění či souhlasu majitele vozu a bez respektu k deštivému počasí a ztíženým podmínkám na silnici.

V sobotu 6. října v 01:20 upozornil volající na linku 158 na havarované auto v příkopu za Liberkem směrem na Jaroslav. Policejní hlídka na místě objevila vůz zn. Fiat Ulysse na střeše - a bez řidiče. Během dokumentace nehody v terénu předal operační důstojník dopravním policistům informaci, že majitele havarovaného vozu z Náchodska  právě s lehkým zraněním ošetřuje personál v rychnovské nemocnici. Po příjezdu do zdravotnického zařízení u čtyřiatřicetiletého muže při dechové zkoušce  naměřili 1,25 promile alkoholu v dechu. Škoda havárie je vyčíslena na 20.000 korun.

Téměř ve stejnou dobu přijal operační důstojník hlášení o další havárii. Devatenáctiletý mladík jel ve voze zn. Škoda Felicia od Lípy nad Orlicí směrem na Rašovice. Při průjezdu křižovatkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Při havárii naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška na místě u mladíka prokázala 1,64 promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz a automobil užil neoprávněné bez souhlasu a vědomí majitele. Škoda havárie byla odhadnuta na 3.000 korun.

Strom ukončil jízdu i dalšího řidiče, a to v neděli 7. října v 20:45. Jednadvacetiletý řidič vozu zn. Ford Mondeo projížděl úsekem mezi Deštnou v Orlických horách a Orlickým Záhořím. S největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a v levotočivé zatáčce na mokré vozovce pokryté listím dostal smyk. Ten nezvládl a s fordem narazil do stromu. Při havárii došlo ke zranění třiatřicetiletého spolujezdce, který byl převezen do rychnovské nemocnice. Alkohol byl u řidiče dechovou zkouškou vyloučen. Škoda se vyšplhala na 30.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
8. října 2012 v 14:30

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

7.10. Deštné v Orl. horách 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.10. Liberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.10. Liberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.10. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem