Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Smrtelná dopravní nehoda na D1

KRAJ: V krátkém časovém úseku došlo ke dvěma dopravním nehodám. 

AKTUALIZACE: 18:15

Krátce po 18:00 hodině mohl být provoz na dálnici D1 na 201 km ve směru z Brna na Vyškov opět obnoven. Téměř sedm hodin hasiči společně s policisty odstraňovali následky tragické dopravní nehody. Dopravní policisté pak pečlivě provedli zadokumentování dopravní nehody. Příčina a míra zavinění jednotlivých účastníků nehody je i nadále v šetření.

mjr Bc. Štěpánka Komárová, 25. dubna 2017

V dopoledních hodinách došlo havárii nákladního vozidla na dálnici D1 na 203 km směrem z Brna na Vyškov, které se převrátilo na bok mimo komunikaci. U pětatřicetiletého řidiče zasahující policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Její hodnota byla pozitivní s výsledkem více než 0,5 promile alkoholu v dechu. Komunikace byla zcela neprůjezdná téměř do 11:00 hodin. Po vyproštění havarovaného vozidla byl obnoven provoz levým jízdním pruhem. Dopravní policisté odkláněli dopravu na Exitu 201 směrem na Brno - Slatina.

Krátce před půl dvanáctou jsme přijali oznámení o další dopravní nehodě téměř ve stejném místě. Při této došlo ke srážce čtyř nákladních vozidel a jedné dodávky. Na místě zasahovali všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči vyprošťovali řidiče dodávky. Padesátiletý řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař záchranné služby konstatoval jeho smrt. V současné době je komunikace zcela neprůjezdná a bude uzavřena po dobu nezbytně nutnou pro zadokumentování dopravní nehody a odstranění následků. Řidiči mohou využít objízdné trasy opět na Exitu 201 Brno - Slatina. Příčina a míra zavinění jednotlivých účastníků u obou dorpavních nehod je předmětem šetření dopravních policistů.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 25. dubna 2017

vytisknout  e-mailem