Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Smrtelná dopravní nehoda

Ke střetu tramvaje s chodcem došlo v Průběžné ulici. Událost prošetřují kriminalisté odboru vyšetřování dopravních nehod. 

K události došlo nedlouho před půl jednou odpoledne. S ohledem na následky dopravní nehody museli policisté Průběžnou ulici zcela uzavřít, kdy provoz odkláněli do ulice Strašnická.

Odklon dopravy byl v prvopočátku nutný především proto, že policisté hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu neprodleně po nehodě poskytovali zraněnému první pomoc, neboť v době střetu tramvaje s chodcem projížděli právě okolo místa události.

V resuscitaci posléze pokračovali přivolaní záchranáři, kteří se na místo události dostavili během několika málo minut po přijetí oznámení.

Bohužel musíme konstatovat, že i přes veškerou poskytnutou pomoc jak ze strany policistů, tak i zdravotníků, muž svým zraněním podlehl. Z toho důvodu si převzali prošetřování celé události do své kompetence kriminalisté odboru vyšetřování dopravních nehod. Ti budou nyní zjišťovat příčiny dopravní nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků. Na prošetřování budou kriminalisté spolupracovat i s Drážní inspekcí.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 4. 2018

vytisknout  e-mailem