Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Služební psi zasahovali na stadionu

ZLÍN: Rozzuřenými fanoušky byli tentokrát jejich páni. 

Ojedinělé cvičení služebních psů se dnes uskutečnilo na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Asi pětatřicet psů se svými pány trénovalo řešení konfliktních situací s agresivními a nebezpečnými hokejovými fanoušky. Kromě oddílu služební kynologie zlínského krajského ředitelství se cvičení zúčastnili i psovodi městských strážníků ze Zlína a Kroměříže a z výcvikového střediska v Dobrkovicích. Právě trenéři z Dobrkovic byli metodiky dnešní akce.
Psovodi se všeobecně zaměřenými psy s nimi zkoušeli situace, které se mohou odehrát na stadionech fotbalových či hokejových. Rozzuření fanoušci, kteří ničí majetek, jsou normální domluvou k nezastavení. Proto policisté využívají svých svěřenců a řeší nebezpečné situace společně s nimi. Roli nebezpečných fanoušků se dnes s vervou ujali samotní policisté. Kromě všeobecně zaměřených psů si své schopnosti na stadionu ověřili také specialisté na drogy a výbušniny.
Psi jsou na podobné okolnosti připravováni postupně od útlého věku. Nesmí se bát ran ani hluku a musí za každou cenu chránit svého pána. Při dnešním cvičení potvrdili, že jsou schopni tyto úkoly plnit s velkým nasazením.
 

25. června 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková

 

vytisknout  e-mailem