Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Služební pes vypátral ukrýt recidivisty

KLADENSKO – Profesionální spolupráce policejních hlídek a psa Hakima. 

Profesionálním  přístupem policejních hlídek a vzájemnou spoluprací včetně ostražitosti  pětiletého služebního psa Hakima se podařilo policistům zajistit majetek připravený ke krádeži a vypátrat dvě podezřelé osoby, z nichž jedna je recidivista. 

Na základě oznámení vyjeli ihned policisté obvodního oddělení Unhošť krátce před půlnocí v neděli 7. února 2021 k prověření pohybu osob na pozemku firmy v obci Pavlov na Kladensku. K propátrání terénu byl vyžádán i psovod se služebním psem a policejní hlídka obvodního oddělení Stochov.

Po příjezdu služebního výjezdu ze skupiny kynologie na místo k objektu firmy, se policejní hlídky rozdělily a začaly propátrávat okolí. Po delší době policisté jedné z hlídky zaznamenali v tomto sledovaném objektu pohybující se dvě osoby, které z budovy vynášely nějaké předměty. O tomto poznatku byly informovány ostatní zasahující policejní hlídky, které byly rozmístěny kolem areálu firmy. Po příchodu k budově zde nebyla nalezena žádná osoba, ale v přízemí bylo zjištěno poškozené okno bez skleněné výplně. Z těchto důvodů byl k propátrávání objektu využit služební pes. V druhém nadzemním podlaží této budovy byla kolem půl druhé ráno v jednom z pokojů štěkotem označena ukrývající se osoba, která byla vypátrána pod stolem a zakrytá dřevěnou deskou. Podezřelý muž byl z úkrytu poté předán policistům obvodního oddělení Unhošť. Dále byly v areálu firmy nalezeny měděné trubky z topení, které pachatelé demontovali v budově a připravovali si je k odcizení za účelem obohacení se ve svůj prospěch. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku necelých 6 000,-Kč. Druhý pachatel byl taktéž dopaden, a to v dalším pokoji. Po provedení prvotního šetření byl propuštěn na svobodu. Za své protiprávní jednání je nyní podezřelý z přestupku proti majetku.

Policisté obvodního oddělení Unhošť dalším policejním šetřením zjistili, že podezřelým mužem, který se před policisty skrýval je třicetiletý recidivista z Kladenska, který má bohatou trestnou minulost za opakované páchání majetkové trestné činnosti. Policisté podezřelého muže po provedení prvotního šetření eskortovali k umístění do policejní cely. Za své protiprávní jednání, kterého se dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu je nyní podezřelý z trestného činu krádeže vloupáním a za tento skutek mu nyní hrozí maximální trest odnětí svobody až na 8 let.

Na základě všímavosti občanů se podařilo policistům dopadnout pachatele, kteří budou za své protiprávní jednání potrestáni. Je velmi důležité být obezřetní a pokud spatříte pohyb podezřelé osoby na cizím pozemku nebo při páchání trestné činnosti okamžitě využít bezplatné policejní linky 158 a svým zavoláním pomoci dopadnout pachatele trestné činnosti a ochránit ostatním osobám jejich soukromý majetek, ale i společný majetek na veřejném prostranství.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. února 2021

Odkazy do noveho okna

Služební pes Hakim

Služební pes Hakim 

Detailní náhled

Služební pes Hakim

Služební pes Hakim 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem