Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Služební pes pomohl usvědčit podnapilého řidiče

KLADENSKO – Řidič posilněný alkoholem narazil do domu a z místa dopravní nehody utekl. 

Dnešního rána 27. září 2019 kolem druhé hodiny vyjížděly policejní hlídky k dopravní nehodě, která se stala v obci Družec na Kladensku. Řidič s osobním vozidlem VW Touran v ulici Hlavní nezvládl řízení při projíždění zatáčkou vedoucí do ulice V Zátiší a narazil do rodinného domu a z místa činu utekl. Tímto svým protiprávním jednáním způsobil majiteli domu škodu, která nebyla dosud vyčíslena.

Na místo dopravní nehody byl vyžádán ihned policista ze skupiny kynologie se služebním psem. Na základě pachové stopy se osmiletý policejní pes Morgan vydal po stopě směrem k místní prodejně a poté pokračoval Hlavní ulicí ven z obce směrem na Dolní Bezděkov. Přibližně po dvou kilometrech zabočil do ulice U Rybárny.

Na základě policejního šetření bylo již zjištěno, že majitelem nabouraného vozidla je dvaatřicetiletý muž z Prahy v současné době bydlištěm právě v této ulici U Rybárny, kde ho policisté již předtím vypátrali a policejní hlídka ho převezla zpět na místo dopravní nehody. Podezřelý muž nejprve nechtěl přiznat jízdu ve vozidle a způsobení dopravní nehody a stále se vymlouval. Ovšem poté co služební pes ukončil stopu právě v místě bydliště podezřelého, tak se ke svému činu doznal.

 Policisté podezřelého vyzvali k předložení dokladů pro řízení motorových vozidel a k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 2,25 promile alkoholu v dechu. Policisté obvodního oddělení  Unhošť podezřelého zadrželi a převezli do kladenské nemocnice k provedení lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Následně byl eskortován do policejní cely.

V současné době je dvaatřicetiletý muž podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
27. září 2019

vytisknout  e-mailem