Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Služební pes našel řidiče v poli s kukuřicí

ZLÍNSKO: Jel bez řidičáku a pod vlivem drog. 

Koncem minulého týdne zaujalo policisty z Otrokovic, kteří kontrolovali vozidla projíždějící Otrokovicemi ve směru k lomu v Kurovicích, chování řidiče vozidla značky Rover, který potom, co policisty uviděl, vozidlo prudce otočil do protisměru a odjel opačným směrem. Policisté neváhali a za řidičem se vydali. Vozidlo s rozsvícenými světly našli odstavené na polní cestě v Kurovicích. Řidič ani jeho spolujezdkyně ve vozidle nebyli.

Po prohledání bezprostředního okolí přivolali policisté na pomoc psovoda se speciálně vycvičeným psem. Služební pes Ciro zachytil pachovou stopu před vozidlem a té se držel asi dvě stě metrů, nejprve na polní cestě, poté mezi vzrostlými keři a pokračoval až do pole s kukuřicí, kde se zastavil a štěkotem dal najevo, že došel do cíle. V poli seděli bez pohybu muž a žena, kteří utekli z odstaveného vozidla.

Poté, co je policisté převezli na policejní stanici, muž přiznal, že když uviděl policisty, zpanikařil, protože si byl vědom, že má platný zákaz řízení, navíc jel pod vlivem drog. Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog pozitivní, lékařské vyšetření ovšem muž odmítl.

Sedmadvacetiletý muž z Otrokovic je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přestupku řízení vozidla pod vlivem jiné návykové látky a odmítnutí zákonné výzvy k provedení lékařského vyšetření. Za trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, za přestupek potom ve správním řízení zákaz řízení na jeden až dva roky a pokuta do výše 50 tisíc korun. 

12. října 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem