Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Služby neproběhly

KROMĚŘÍŽSKO: Firma je však přesto zaúčtovala.  

Včera zahájil komisař oddělení hospodářské kriminality trestní stíhání proti šestašedesátiletému muži z Kroměříže a to pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.
 
Jako jednatel kroměřížské firmy souhlasil se zahrnutím nákladů za stavební práce z faktur dodavatele z Brna do účetnictví. Tato firma však pro kroměřížskou žádné služby neprovedla. Jednatel tímto počínáním neoprávněně snížil základ daně z příjmů právnických osob za zdaňovací období roku 2006 o více jak jeden milion korun. Čímž zkrátil daň o nejméně 288 tisíc korun. Dále vylákal výhodu na dani z přidané hodnoty a to opět díky údajnému dodavateli z Brna. Za zdaňovací období v prosinci 2006 uplatňoval nárok na odpočet daně z přidané hodnoty ve výši 228 tisíc korun. Díky tomuto jednání vznikla státu, který je v této věci zastoupen finančním úřadem, škoda za celkem 516 tisíc korun.
 
Na základě oznámení finančního úřadu začal policejní orgán věc prověřovat. Byly zjištěny skutečnosti, které opravňovaly zahájit proti výše uvedené osobě trestní stíhání pro trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, kterého se měl výše popsaným způsobem dopustit. Za tento trestný čin hrozí až tři roky vězení.
 
19. května 2011, nprap. Ing. Barbora Balášová
 

vytisknout  e-mailem