Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Služba nikdy nekončí

TEPLICE - Policisté ve volnu zadrželi muže, který ignoruje rozhodnutí soudu. 

     Policisté z obvodního oddělení v Proseticích zadrželi v době svého volna muže, který má soudem vysloven tříletý zákaz řízení motorových vozidel. Třicetiletý muž, který už v minulosti pravomocné rozhodnutí soudu opakovaně porušil, si v neděli po sedmé ráno sedl do svého Mercedesu, i když za volant nesmí.

     Všimli si ho dva policisté, kteří právě odjížděli z noční směny a ví o vysloveném zákazu, proto za ním vyjeli svými auty. V blízkosti míst, kde se pohybovali, se právě nenacházely žádné volné policejní hlídky ve službě, proto mu svými soukromými vozidly zablokovali cestu, aby nemohl ujet, prokázali se mu příslušností k Policii České republiky a na místě ho zadrželi pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     V posledních týdnech byl za volantem přistižen už poněkolikáté, navíc se ukázalo, že řídil pod vlivem pervitinu, takže byl ve lhůtě 48 hodin eskortován k soudci, který dnes před polednem rozhodl o jeho vzetí do vazby. Za mřížemi bude čekat na soudní přelíčení, u kterého si v případě uznání viny může vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

por. Bc. Daniel Vítek

10. března 2020

tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

Na místě zadržení

Na místě zadržení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem