Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Víkend plný zajímavých případů

...správní vyhoštění, padělky dokladů, pachatele trestných činů, to vše tento víkend řešili policisté cizinecké policie. 

Právě uplynulý víkend byl pro policisty služby cizinecké policie Brno ve znamení mnoha zajímavých případů, které během své služby odhalili a následně vyšetřili.
 
Pokud bychom sečetli všechny jejich výsledky vyjdou nám tato čísla:
8 osob bylo předvedeno, 7 osob zajištěno, 9-ti cizincům bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění a 7 z nich bylo i zajištěno do Zařízení pro zajištění cizinců odkud budou z území ČR vyhoštěni. Naši policisté zjistili a objasnili 14 trestných činů, vypátrali 4 osoby v evidenci nežádoucích osob a 3 vozidla po kterých bylo vyhlášeno pátrání se navrátí svým majitelům. 14 osob bylo zadrženo.
  
Bylo uloženo celkem 299 blokových pokut v celkové hodnotě 162 800 Kč.
________________________________________________________
 
Dne 23.10.2008 kontrolovala hlídka ICP Vsetín ve Valašském Meziříčí řidiče vozidla Ford Tranzit. Cizinec při kontrole předložil ukrajinský řidičský průkaz. Policisté jeho kontrolou zjistili, že se jedná zřejmě o padělek, což poté na služebně potvrdili specialisté na kontrolu pravosti dokladů. Bylo s ním proto zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny.
________________________________________________________
 
Během 24.10.2008 policisté ICP Brno nalezli hned dvě odcizená vozidla. První ve 4:00 hodiny na parkovišti na ulici Hněvkovského a druhé večer ve 20:30 hodin zaparkované na ulici Vlhká.
________________________________________________________
 
Dne 25.10.2008 skončil nelegální pobyt pro státního příslušníka Ukrajiny, který pobýval na našem území bez potřebného víza. Proto byl policisty OSČ zajištěn a bylo mu vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z území ČR na dobu 3 let.
________________________________________________________
 
Dne 26.10. 2008 na sebe krádeží v obchodním domě upozornil státní příslušník Slovenska. Poté co byl při krádeži přistižen byla přivolána hlídka policie, která zjistila, že tomuto cizinci bylo v minulosti vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z území ČR. Protože ovšem z území nevycestoval je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
________________________________________________________
 
Dne 26. 10. 2008 zažili policisté ICP Znojmo pronásledování ujíždějícího vozidla. Během silniční kontroly dali znamení k zastavení projíždějící Škodě 120, její řidič ovšem zareagoval sešlápnutím plynu a hlídce se pokusil ujet. Policisté jej začali pronásledovat, netrvalo však dlouho a řidič pronásledovaného vozidla nezvládl řízení, dostal smyk a vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. V autě zůstal spolujezdec a po jeho kontrole bylo zřejmé proč se vyhýbal kontaktu s policisty. Zjistilo se totiž, že má nařízenou ústavní léčbu, kterou přerušil svým útěkem. Řidič vozidla stihl po nehodě uprchnou, ale byl policisty OOP Ivančice vypátrán. Řidič také neměl nejčistší svědomí, neboť registrační značka na jím řízené Škodě 120 patřila Fordu Fiesta, přičemž on sám není majitelem ani jednoho z vozů. Takže řidič bude v nejbližší době vysvětlovat původ registrační značky a důvod proč byla na jiném vozidle a spolujezdec se vrátí do výchovného ústavu.
 
por. Mgr. Jitka Lukášová
komisařka ObŘ SCP Brno

vytisknout  e-mailem