Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Tři cizinci vyhoštěni z naší země

Během úterý vyhostili policisté oblastního ředitelství Plzeň dvě Brazilky a Ukrajince. 

Při pobytové kontrole v jednom z nočních klubů v Rozvadově vypátrali policisté z Inspektorátu cizinecké policie dvě mladé Brazilky, které se zdržovaly na území ČR neoprávněně. Při kontrole policisté zjistili, že obě cizinky byly v listopadu uplynulého roku vyhoštěny ze SRN z toho důvodu, že překročily dobu pobytu v rámci bezvízového styku ve státech Schengenského prostoru. Následně byly v rámci readmisního řízení předány policejním orgánům našeho státu, kde mohly v rámci dohody o bezvízovém styku mezi ČR a Brazílií pobývat po dobu 3 měsíců. Tato lhůta vypršela před týdnem.
Policisté obě Brazilky předvedli na služebnu inspektorátu v Aši, kde s oběma proběhlo řízení o správním vyhoštění. Správní orgán jim rozhodnutím zakázal pobyt na území České republiky na dobu 1 roku.
  
V noci na úterý kontrolovala policejní hlídka na Mikulášském náměstí v Plzni cizince a při kontrole pojali policisté podezření, že cizinec pobývá na území ČR nelegálně. Předali proto cizince policistům z inspektorátu cizinecké policie v Plzni. Ti kontrolou dokladů a lustrací v evidencích cizinecké policie zjistili, že 37letý Ukrajinec přicestoval do naší země v roce 2005 a požádal o azyl na území ČR. Nejvyšší správní soud jeho žádost definitivně zamítl v srpnu 2007 a v září vypršela Ukrajinci platnost pobytového oprávnění. Od té doby pobývá v ČR neoprávněně. Inspektorát cizinecké policie rozhodl ve správním řízení o správním vyhoštění na 3 roky a policisté poté eskortovali cizince do zařízení pro zajištění cizinců Bělá Jezová.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková  - 18.2.2009

 

vytisknout  e-mailem