Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Tisková konference v Mladé Boleslavi

Zástupci města přizvali cizineckou policii  

      V pátek 20.2.2009 se uskutečnila pravidelná tisková konference na Městském úřadě v Mladé Boleslavi. Primátor  MUDr. Raduan Nwelati tentokráte přizval i zástupce cizinecké policie, aby se vyjádřili k zaměstnanosti cizinců. Policii zastupovala vedoucí Inspektorátu cizinecké policie Mladá Boleslav npor. Mgr. Eva Svobodová  a tisková mluvčí Oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Praha nprap. Jana Dudová, dále se konference zúčastnil náměstek primátora ing. Adolf Beznoska a pracovník pro styk s veřejností pan Pavel Šubrt a zástupci sdělovacích prostředků.
       Ve zprávě cizinecké policie bylo uvedeno, že v okrese Mladá Boleslav má k 31.1.2009 povolený dlouhodobý a trvalý pobyt 11 391 cizinců. Z tohoto počtu nejvíce občanů Slovenska, Ukrajiny, Polska a Vietnamu.
      Paní Svobodová uvedla, že je pravidelně informována od ředitele automobilky Škoda Auto o zaměstnanosti cizinců s povoleným pobytem. Škoda Auto Mladá Boleslav eviduje v současné době stále 600 agenturních pracovníků. Z tohoto počtu je 126 st. příslušníků Vietnamu. Čtyřiceti z toho končí povolení v dubnu a dalších šetsaosmdesát má platné povolení do srpna. Cizinci, kteří jsou v pracovně právním vztahu u Škoda Auto propuštěni nebudou. Společnost Zetka Auto zaměstnává 135 cizinců a dle sdělení jejich zástupců budou pracovat u firmy do konce platnosti povolení a pokud nebudou Úřadem práce vydána rozhodnutí o prodloužení zaměstnání, bude pracovní poměr ukončen. Jelikož Škoda Auto opět obnovila třísměnný provoz výroby, nikdo nebyl z agentury v současné době propuštěn. Vedení inspektorátu sleduje zaměstnanost cizinců i v ostatních firmách a podle vyjádření jejich vedoucích se v současné době nechystají propouštět žádné cizince.

nprap.  Jana  Dudová  - 26.2.2009

vytisknout  e-mailem