Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Při akci Silnice 35 odhalen pervitin

Při schengenské vnitrostátní kontrole v Sokolově odhalila služební fena Orga pervitin v jednom z kontrolovaných vozidel. 

Během schengenské vnitrostátní kontroly, kterou prováděli ve čtvrtek policisté oddělení pátrání cizinecké policie společně s policejními psovody a policisté dopravního inspektorátu v Sokolově, bylo kontrolováno bílé VW. Ve vozidle cestovalo 5 osob. Během kontroly policista oddělení pátrání pojal podezření, že řidič vozu řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek. Podezření vzápětí potvrdil i orientační test. Z toho důvodu vozidlo prohledali psovodi se služebními psy vycvičenými na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Fena Orga i pes Scooby označili shodně místo pod sedadlem spolujezdce a batoh jednoho z cestujících.
Při následující prohlídce muž cestující na sedadle spolujezdce uvedl, že v batohu převážel omamné látky v obalech od kindervajíček, které – již prázdné - policisté v batohy nalezli. Pod sedadlem v plastikové krabičce nalezli policisté dva plastikové a jeden papírový sáček s necelými dvěma gramy bílé krystalické látky. K nálezu se opět přihlásil stejný cestující 27letý muž z Karlovarska. Na dotaz policistů sdělil, že se jedná o pervitin, který má pro vlastní spotřebu.
Policisté případ šetří jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Policisté při akci kromě uvedeného případu odhalili celkem 29 přestupků proti zákonu o pobytu cizinců a proti přestupkovému zákonu.

por. Ing.  Ilona  Vaníčková  - 28.11.2008

vytisknout  e-mailem