Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté zatkli tři osoby

Tři celostátně hledané muže zatkli policisté v prvních dvou dnech pracovního týdne.  

I když kontroly, které naši policisté pravidelně provádějí, jsou zaměřeny hlavně na zjišťování cizích státních příslušníků, kteří se na území České republiky zdržují v rozporu se zákonem o pobytu cizinců, během uplynulých dnů policisté zatkli další tři české občany nectící zákony. Od začátku roku naši policisté vypátrali celkem 60 celostátně hledaných osob.

V pondělí 16. února uskutečnili policisté Odboru specializovaných činností pobytovou kontrolu před budovou hlavního nádraží ČD v Olomouci. Při lustraci v policejních evidencích zjistili, že po jednom z kontrolovaných mužů je vyhlášeno celostátní pátrání. Pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky na něj Okresní soud v Šumperku vydal příkaz k zatčení. Policisté šestačtyřicetiletého muže omezili na svobodě a k soudu, který příkaz vydal, neprodleně převezli.

Téhož dne policisté stejného odboru kontrolovali osoby na dalším vlakovém nádraží, tentokrát v Hranicích. Zde v jejich rukou uvízl čtyřiadvacetiletý muž, na kterého pro trestný čin výtržnictví vydal příkaz k zatčení Okresní soud v Olomouci. Mladý muž strávil noc v policejní cele a druhý den jej policisté eskortovali k olomouckému soudu.

V úterý 17. února pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Opava při pobytové kontrole zatkli dalšího celostátně hledaného muže. Pro trestný čin krádeže na něj Okresní soud v Opavě vydal příkaz k zatčení. Jednadvacetiletý mladík také skončil u soudu, který příkaz vydal.

por. Bc.  Daniela  Vlčková  - 18.2.2009


vytisknout  e-mailem