Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policista roku 2022

Pátek v podvečer se na Pražském hradě v prostorech Španělského sálu uskutečnil 23. ročník prestižní ankety POLICISTA ROKU. Ocenění si převzali vybraní kolegové a kolegyně, které navrhla Etická komise Policie ČR z desítek nominovaných. 

Na samotný závěr ankety byl na slavnostní pódium pozván ministr vnitra České republiky Vít Rakušan, který za přítomnosti policejního prezidenta generálporučíka Martina Vondráška předal CENU MINISTRA VNITRA, kterou získala celá Služba cizinecké policie, tedy všichni policisté, policistky a zaměstnanci, kteří v této službě působí, ať už na ředitelství této služby, inspektorátech i odborech cizinecké policie na krajských ředitelstvích policie. Služba cizinecké policie v minulém roce předvedla při dvou zcela mimořádných a s ničím nesrovnatelných akcích obrovské nasazení. Vlna uprchlíků z napadené Ukrajiny v řádech statisíců a u nás doposud nepoznaná vlna tisíců nelegálních migrantů přes východní hranici naší země byly bezprecedentní situace, na které se reálně nelze připravit. Přesto reakce a činnost cizinecké policie, stejně jako celého sboru, byla na mimořádné úrovni. Na cizinecké policii však ležel největší díl odpovědnosti. Cenu za a pro všechny své kolegy převzal ředitel Ředitelství služby cizinecké policie brigádní generál Milan Majer.

„Ocenění si velmi vážím. Jsem přesvědčen, že Služba cizinecké policie si toto ocenění za svoji profesionální a poctivou práci zaslouží a já ještě jednou děkuji všem cizinářům,“ uvedl brig. gen. Milan Majer.

kpt. Josef Urban
tiskový mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

23. května 2023

Odkazy do noveho okna

Speciální cena ministra vnitra

Speciální cena ministra vnitra 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem